به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، قهرمان رشید ظهر امروزدرجلسه ستاد هفته کتاب در استانداری افزود: سرانه مطالعه در دنیا ۴۵ دقیقه در روز و در ایران بین هشت تا ۱۰ دقیقه است که برای کشوری مثل ما که هویت ملی و تمدن درخشانی داشته این مقدار مطالعه کافی نیست.
رشید با بیان این مطلب که ملاک نباید آمار و ارقام در کارها باشد، خاطر نشان کرد: باید واقعیتها را همان طور که است به تصویر کشید و برای حل مشکلات باید تلاش و مطالعه کردن را با یک برنامه ریزی به مرور منظم و فرهنگسازی کرد.
وی گفت: جاذبه های کاذبی در بعضی از نمایشگاه های کتاب دیده و باعث فرهنگ سازی های غلط می شود که باید این امر را حذف کرد و باید از این فضاها برای دانش آموزان و دیگران زمینه مطالعه و علم آموزی را ایجاد کرد.
وی با اشاره به این مطلب که دشمن از راههای فرهنگی در حال نفوذ است گفت: باید توجه داشته باشیم مباحث کتابها و موضوعات، مربوط به هویت ملی و دین اسلام باشد.
وی ادامه داد: ما باید از نفوذ نظام های سلطه که بر فرهنگ و دین ما خدشه وارد می کنند جلوگیری کنیم و همچنین باید آثاری که منطبق بر فرهنگ و دین و هویت ما است را معرفی کنیم.
قهرمان رشید یکی از مشکلات موجود در مباحث فرهنگی را توجه نکردن به نخبگان عنوان کرد و ادامه داد: هفته کتاب فرصتی است که از نخبگان که در حوزه فرهنگ و کتابخوانی حضوری فعال دارند تجلیل و تقدیر نماییم.
معاون فرهنگی سازمان ارشاد اسلامی خراسان رضوی در ادامه به تشریح برنامه های این اداره در هفته کتاب پرداخت و گفت: برگزاری دهمین نمایشگاه کتاب در خراسان رضوی، تشکیل ستاد هفته کتاب، تجلیل از فعالان حوزه نشر و چاپ کتاب سال خراسان رضوی از جمله برنامه های هفته کتاب این سازمان است.
جواد فاطمی حسینی، مدیر کتابخانه استان خراسان رضوی نیز در رابطه با برنامه های هفته کتاب گفت: برگزاری مراسم جشن در 90 کتابخانه استان، تجلیل از اعضای فعال کتابخانه ها، تقدیر از خیرین و اهداء کنندگان کتاب به کتاب خانه ها و... از جمله برنامه های هفته کتاب این سازمان است.
سبحانی نیا، معاون پرورشی آموزش و پرورش استان خراسان رضوی نیز در رابطه با برنامه های این سازمان اظهار داشت: اهداء 62 هزار و 500 جلد کتاب به کتابخانه های مدارس استان، پالایش و تغییر و تعویض کتابهای قدیمی با جدید، تقدیر از کتابداران و... از جمله برنامه های سازمان آموزش و پرورش در هفته کتاب است.
امر الله شمقدری نیز در ادامه این نشست گفت: یکی از دلایلی که مردم از مطالعه کتاب اقبال نمی کنند یاد نداشتن روش مطالعه است که در نمایشگاه این دوره کارگاههای آموزشی مهارتهای مطالعه برگزار می شود.
مدیر کل سیاسی اجتماعی استانداری خراسان رضوی اظهار داشت: کتاب باید اوقات فراغت را پر کند و از آن در بیمارستانها، وسایل حمل و نقل عمومی و تمام مکانهای که مورد استفاده عموم است استفاده شود.
شمقدری افزود: با توجه به سال نوآوری وشکوفایی، باید در برنامه های اجرای هفته کتاب نوآوری و شکوفایی دیده شود.
وی در پایان با اشاره به این مطلب که نشر کتاب در حوزه کودک و نوجوان کاهش پیدا کرده است، افزود: در این دوره از نمایشگاه کتاب باید به بحث و نقد کتاب توجه لازم شود و مکانی در حاشیه نمایشگاه به این موضوع اختصاص داده شود.
نظر شما