۲۴ مهر ۱۳۸۷، ۱۶:۴۶

مرگ سالانه 40 میلیون نفر در دنیا از گرسنگی

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت:سالانه 40 میلیون نفر در دنیا ازگرسنگی و سوء تغذیه جان خود را ازدست می دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان شیلات ایران وحید زارع، معاون وزیر جهاد کشاورزی در پیامی به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی غذا گفت: هر سال سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد( FAO) در 16 اکتبر روز جهانی غذا( FWD) را با تعیین شعاری در سراسر جهان جشن می گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به شعار روز جهانی غذا مبنی بر"امنیت جهانی غذا با تمرکز بر روی تغییرات آب و هوایی و استفاده از منافع زیستی برای تولید انرژی" وبرگزاری سخنران یژاک دیوف، مدیرکل سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد در مقر این سازمان در کشور ایتالیا عنوان کرد: در این مراسم تعهدهای جهانی و میثاق جدید مطرح و توجه تمامی بشر در زیست بوم کره زمین به اهمیت تغذیه، سلامت و نقش آن در توسعه انسانی یاد آوری می شود.

وی هدف اصلی برنامه جهانی غذا را ریشه کن کردن گرسنگی و سو تغذیه در سراسر جهان خواند و افزود: نجات زندگی در شرایط بحرانی، مقاومت در برابر صدمات ناگهانی در جوامع فقیر، کمک به ایجاد داراییها و ارتقای سطح زندگی در جوامع فقیررا از دیگر اهداف برگزاری این روز برشمرد.

زارع در این پیام با اشاره به جلب نظر بسیاری از صاحب نظران به آمار سالانه مرگ 40 میلیون نفردر دنیا ازگرسنگی و سوء تغذیه تصریح کرد: رشد بالای شیلات و آبزیان در ایران و جهان نشان دهنده نکته اتکای مناسبی در اهداف توسعه هزاره کشورها برای تامین غذای سالم برای بشر است و مرور کلی بر چارچوب های علمی توسعه همگام  با راهبردهای جهانی FAO در مورد شیلات و آبزیان می تواند مزایای ما را از صید و آبزی پروری دو چندان سازد.

وی در پیام خود خاطرنشان کرد: برآورد می شود امروزه حدود یک پنجم جمعیت جهان در کشورهایی که از نظر اقتصادی بسیار زیاد ضعیف هستند، زندگی می کنند و درآمد هر یک از آنها کمتر از یک دلار در روز است.

رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه جدیت FAO با توجه به قانون اساسی آن در جهت افزایش دسترسی 86 کشور فقیر به غذا و برقراری امنیت غذایی است، اظهار امیدواری کرد سوء تغذیه افراد در جهان تا سال 2015 به نصف تقلیل یابد.

وی هدف توسعه شیلات و مدیریت پایدار این صنعت را حداکثرکردن منفعت اجتماعی دائمی عنوان کرد و گفت: برقراری امنیت غذایی با مدیریت منافع، حفاظت آبزیان و محیط زیست وابسته به آن، جایگزینی آن برای پرکردن خلا ماهیگیری از اهداف دراز مدت است و افزایش غذا در جهت هدف نهایی امنیت غذایی و افزایش صادرات و ارز آوری، زمینه اشتغال در مناطق روستایی و کمک به اقتصاد خانوار و افزایش در آمد شاغلان این بخش از اهداف کوتاه مدت است که درچارچوب یک نظام توسعه پایدار صورت می گیرد.

زارع اعلام کرد: حدود 49 درصد از 10 میلیون مرگی که در میان بچه های زیر 5 سال در کشورهای توسعه یافته گزارش می شود، به واسطه سوء تغذیه است؛ لذا سرمایه گذاری ها باید منجر به تولید محصولاتی شود که از نظر قیمت پایین بوده و مورد نظر مجامع و اقشار فقیر قرار گیرد.

وی بیان کرد: گزینش تکنیک زیستی مناسب شامل انتخاب سامانه، نوع کشت وگونه از لحاظ تغذیه و یا بومی و غیر بومی بودن، ایجاد محیط زیستی با ثبات با کاهش اثرات متقابل این فعالیت و محیط زیست و همچنین برقراری اقتصاد و اجتماعی کارا، که  تمامی موارد از طریق اصلاح قوانین، اجرای صحیح دستورالعملها، پشتیبانی، تحقیق و توسعه، آموزش و ترویج و مدیریت تولید با توجه به میزان ذخیره سازی، بازماندگی، تعویض آب، ارتقای ضریب غذایی، کود دهی، کنترل بیماریها به ویژه در آبزی پروری جهت تقاضای بازار به منظور کاهش فقر و برقراری امنیت میسر خواهد بود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی استفاده بهینه از منابع آب و خاک و ارتقای شیلات و آبزیان را ضروری خواند و گفت:  در چهارمین گزارش هیئت بین المللی بررسی تغییرات آب وهوایی یا IPCC از تغییرات آب وهوایی به عنوان خطری جدی در دنیا یاد شده، همچنین این هیئت در گزارشی جداگانه که چکیده ای ازهمان گزارش چهارم است، تاثیرات تغییرات آب و هوایی را تشریح کرده است.

کد خبر 765931

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha