به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، دکتر زهرا نوع پرست در نشست خبری با خبرنگاران افزود:سال گذشته 80 درصد کودکان چهار تا شش ساله کشور به تعداد یک میلیون و 700 هزار کودک نیز زیر پوشش طرح بینایی سنجی قرار گرفتند.
وی از آغاز طرح بینایی سنجی کودکان شش ماهه تا سه ساله کشور از اول آبان ماه در سراسر کشور خبر داد و افزود: در این طرح که به مدت یک ماه اجرا می شود،
به گفته وی 150 هزار کودک در پایگاههای بینایی سنجی که در هر استان ایجاد می شود، سنجش بینایی خواهند شد.
مدیر کل دفتر پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور، تعداد مراکز مشاوره ژنتیک کشور را در حال حاضر 128 مرکز اعلام کرد و خاطرنشان کرد: 51 مرکز مشاوره ژنتیک دولتی و مابقی خصوصی هستند.
وی با اشاره به وجود 38 دستگاه غربالگر بینایی خاص بیماری های تنبلی چشم در کشور گفت: با ایجاد پایگاههای ثابت و سیار که در سطح استانهای مختلف کشور ایجاد می شود خدمات توسط این دستگاهها به مراجعان ارائه می شود.
نوع پرست با بیان اینکه در برخی استانهای کشور، 16 مرکز مشاوره و در برخی تنها دو مرکز مشاوره ژنتیک فعال است، گفت: تاکنون 320 هزار نفر به این مراکز در سراسر کشور براب مشاوره مراجعه کرده اند.
وی با تأکید بر اینکه هدف از ایجاد مراکز مشاوره ژنتیک تنها آگاه سازی جامعه برای کاهش معلولیتهای ژنتیکی است، خاطرنشان کرد: در این مراکز کار درمانی صورت نمی گیرد.
وی 50 درصد معلولیت های موجود در کشور را معلولیت های ژنتیکی دانست و افزود: دو سوم این معلویت ها قابل پیشگیری است.
نظر شما