به گزارش خبرنگار مهر، محسن اسماعیلی در بازدید خبرنگاران از طرحهای توسعه این فرودگاه گفت: منابع مالی مورد نیاز برای اجرای طرح جامع توسعه فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد از طریق شرکت مادر تخصصی فرودگاههای کشور تامین شده است.
مدیر کل فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد افزود: در سال جاری 20 میلیارد تومان برای انجام طرح توسعه فرودگاه مشهد هزینه شد که این رقم در سال گذشته 10 میلیارد تومان بود و برای انجام فاینانس بخشی دیگر از طرحهای توسعه این فرودگاه تا افق 2030 تمهیداتی اندیشیده شده است.
وی ادامه داد: مطالعات این طرح توسعه توسط یک شرکت فرانسوی انجام شده و انجام این طرح برای ظرفیت 40 میلیون مسافر در سال 2030 در نظرگرفته شده است.
اسماعیلی ابرازداشت: حجم سرمایه مورد تقاضا برای انجام فاینانس این طرح 300 میلیارد تومان است و با توجه به روند افزایشی تقاضای سفر از طریق این فرودگاه، انجام این سرمایه گذاری دارای توجیه اقتصادی است.
مدیر کل فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد خاطر نشان کرد: تعداد مسافر این فرودگاه در سال 83 حدود 2.2 میلیون مسافر بوده است که این آمار درحال حاضر به 4.1 میلیون مسافر افزایش یافته است.
وی درباره جزییات طرح توسعه فعلی این فرودگاه نیز گفت: پروژه ساخت سردر ورودی فرودگاه به ارزش 4.6 میلیارد ریال و پروژه توسعه اپرون تا پایان مهر ماه سال جاری به اتمام خواهد رسید که طرح توسعه اپرون به همراه احداث تاکسی وی (تاریخ اتمام تا پایان اسفند ماه سال جاری) نیازمند 20 میلیارد ریال اعتبار است.
اسماعیلی یاد آور شد: سالن مستقبلین و مشایعین حجاج نیز به مساحت 10 هزار متر مربع و با 40 میلیارد ریال در حال ساخت است که مخصوص حجاج بوده و تردد حجاج را از سایر مسافران خارجی فرودگاه جدا می کند.
مدیر کل فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد یادآور شد: پروژه بهسازی محوطه فرودگاه نیز در حال انجام است که برای انجام آن 13 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است.
وی اظهار داشت: موارد مذکور بخشی از طرحهای توسعه ای در حال اجرای این فرودگاه است اما در طرح توسعه نهایی فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد مساحت این ترمینال به 120 هزار متر مربع خواهد رسید و 2 خط تاکسی وی در این فرودگاه احداث می شود و 4 پل هوایی مسافران این فرودگاه را به سمت هواپیما هدایت خواهد کرد.
اسماعیلی در پاسخ به پرسشی درخصوص امکان استفاده از آستان قدس رضوی برای تامین اعتبار مورد نیاز این طرحهای توسعه به جای فاینانس گفت: چون آستان قدس رضوی مدیریت منطقه آزاد اقتصادی سرخس را بر عهده دارد و کلیه هزینه های فرودگاه سرخس را تامین کرده، در این فرودگاه سرمایه گذاری انجام نداده است.
مدیر کل فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد افزود: زمین فرودگاه مشهد و120 هزار متر مربع اراضی دیده شده در طرح توسعه آن در مالکیت آستان قدس رضوی است که به طور رایگان در اختیار فرودگاه قرار داده شده است.
وی خاطر نشان کرد: در طرح توسعه نهایی این فرودگاه جا به جایی سالیانه 10 هزار تن بار نیز دیده شده است . همچنین برای تسریع در روند توسعه این فرودگاه از سه مصوبه رئیس جمهور در نخستین سفر استانی وی استفاده شده که استفاده از منابع فاینانس و یا حساب ذخیره ارزی به عنوان جایگزین آن از این جمله بوده است.
اسماعیلی ادامه داد: از 11 کشور خارجی شیعیان برای زیارت امام رضا (ع) به مشهد سفر می کنند که این آمار طی دو تا سه سال اخیر 40 درصد رشد داشته و تعداد کل مسافران خارجی این فرودگاه در یک سال گذشته 600 هزار نفر بوده است.
مدیر کل فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد گفت: تابعیت از قوانین شرکت مادر تخصصی فرودگاهها کشور برای همه ایرلاینها ضروری است.
نظر شما