محمد علی خطیبی در گفتگو با مهر در خصوص برگزاری نشست اضطراری اوپک اظهار داشت: این اجلاس قرار بود در ماه نوامبر برگزار شود که به دلیل شرایط بازار نفت و کاهش بی سابقه قیمتها اعضای اوپک تصمیم گرفتند برای جلوگیری از ادامه سیر نزولی قیمت نفت این نشست را زودتر از موعد مقرر برگزار کنند.
اوپک نباید زمان را از دست دهد
وی با بیان اینکه اوپک برای تاثیر گذاری بر بازار نفت نباید زمان را از دست دهد، تاکید کرد: به نظر می رسد که بهتر است اوپک هر چه زودتر نوسانات و بی نظمی های بازار را کنترل کند.
عضو دائم ایران در اوپک درباره موضع کشورهای عضو اوپک نسبت به کاهش سطح تولید توضیح داد: برگزاری نشست اضطراری نشان دهنده این است که همه اعضای این سازمان با کاهش تولید موافق و خواهان ایجاد ثبات دربازار نفت هستند.
وی افزود: وزیر نفت قطر معتقد است برای ایجاد تعادل اوپک باید تولید خود را حداقل یک میلیون بشکه در روز کاهش دهد، این در حالی است که وزیر نفت الجزایر اعلام کرده تقاضای جهانی برای نفت 3 میلیون بشکه کاهش پیدا کرده است.
خطیبی در خصوص موضع ایران یادآور شد: موضع ایران دراین باره را وزیر نفت کشورمان اعلام خواهد کرد اما ایران نیز خواهان کاهش تولید و ایجاد ثبات در بازار نفت است.
نماینده دائم ایران در اوپک خاطرنشان کرد: به نظر می رسد کاهش سطح تولید از یک تا 3 ملیون بشکه در روز در اجلاس سوم آبان مورد بررسی قرار گیرد.
مصرف کنندگان کم لطفی می کنند
خطیبی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص واکنش بعضی از مصرف کنندگان به کاهش برگزاری نشست اضطراری و کاهش سطح تولید توضیح داد: در اجلاس ماه سپتامبر اوپک تولید خود را کاهش نداد بلکه تصمیم گرفته شد به دلیل وجود مازاد عرضه در بازار برخی از اعضا که سهمیه های تعیین شده را رعایت نمی کردند، به تعهدات خود پایبند باشند.
وی درباره اظهارات اخیر نخست وزیر انگلیس یادآور شد: وی مدتهاست که در مورد اوپک کم لطفی می کنند، این در حالی است که برای حل مشکلات اخیر و بحرانهای مالی که اقصاد این کشورها را تحت تاثیر قرار داده است به طور مداوم جلسه برگزار می شود.
نماینده ایران در اوپک اضافه کرد: کشورهای بزرگ صنعتی باید برای تولید کنندگان نفت این حق را قائل باشند که مشکلات فعلی بازار نفت را مدیریت کنند.
بازگشت ثبات به بازار نفت
وی تاکید کرد: در حال حاضر نوسان بازار نفت بسیار شدید است و تولید کنندگان حق دارند ثبات را در بازار نفت حکمفرما کنند و این امر به نفع همه کشورهای تولید کننده، مصرف کننده و سرمایه گذار است و جای اعتراض ندارد.
خطیبی ادامه داد: باید از مصرف کنندگان سئوال شود که چرا زمانی که قیمت نفت افزایش پیدا می کرد اصرار داشتند که اوپک بازار نفت را مدیریت کند و جلوی افزایش قیمتها را بگیرد . اما در شرایط کنونی که قیمت نفت در حال کاهش است این حق را برای تولید کنندگان نفت قائل نیستند.
مصرف کنندگان بیش از همه زیان می بینند
وی افزود: در صورت ادامه روند نزولی سقوط مصرف کنندگان بیش از همه ضرر می کنند چون با این شرایط هیچکس حاضر به سرمایه گذاری نیست.
نماینده ایران در اوپک در پایان با تاکید بر اینکه هر تصمیمی که ثبات را به بازار بازگرداند تصمیم درستی است، تصریح کرد: شاید چند کشور خواهان بی ثباتی در بازار نفت باشند اما بیشتر کشورها خواهان ثبات هستند و جلسه جمعه آینده اوپک همه چیز را مشخص خواهد کرد.
نظر شما