به گزارش خبرنگار مهر، مهندس شیخ الاسلامی معاون شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی بعد ازظهر امروز در مراسم افتتاحیه سمینار بین المللی تبادل تجربیات طراحی و ساخت نیروگاههای اتمی با اشاره به افزایش روزافزون مصرف انرژی در جهان امروز تاکید کرد: امروز استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای موضوعی است که هیچ کس خدشه ای در آن وارد نکرده و همه به صورت متفق بر لزوم بهره برداری از آن تاکید داشته و دارند.
وی با طرح این سئوال که باید دید چرا پس از ماجرای چرنوبیل موضوع دستیابی به انرژ ی هسته ای مجددا مورد توجه کشورها قرار گرفته است ؟ گفت: شکی نیست که علاوه بر عامل افزایش قیمت سوخت های فسیلی ، باید به گزینه افزایش ایمنی و وجود منابع بهتر برای بهره برداری از سویی و کاهش زیانهای زیست محیطی از دیگر سو را به این مجموعه افزود.
شیخ الاسلامی با بیان اینکه استفاده از نیروگاههای اتمی برای تامین انرژی مورد نیاز جهان امروز موثرترین روش اقتصادی جهت محدود کردن رشد روزافزون گرمای زمین است ادامه داد: هرچند که پس از واقعه چرنوبیل ایمنی سازی هر چه بیشتر نیروگاهها مورد تاکید ویژه قرار گرفته اما قطعا باید با تلاشی منسجم مجددا نظر مردم را به سمت این صنعت پرمنفعت جلب نماییم.
وی با ارائه آماری از نقش کشورهای مختلف در احداث نیروگاههای اتمی در جهان گفت: در حال حاضر چین نخستین کشور جهان در احداث نیروگاههای اتمی است که توانسته از این رهگذر میزان انرژی تولیدی خود را به 45 هزار مگاوات افزایش دهد البته توجه به این نکته نیز لازم است که آمریکایی ها مجوز ساخت و بهره برداری از 18 رآکتور جدید را جلب کرده و پیش بینی می شود در صورت حل و فصل مناسب مسئله انتخابات آن کشور بهره برداری و احداث این 18 رآکتور نیز در دستور کار واشنگتن قرار گیرد.
معاون شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی در ادامه سخنانش با اشاره به مصرف روزافزون انرژی در ایران افزود: همان طور که می دانید کشور ما در سال بیش از 1289 میلیون بشکه نفت خام مصرف انرژی دارد که این میزان به طور میانگین هر سال 6.5 درصد افزایش می یابد. بر این اساس پیش بینی می شود که این میزان طی سالهای آتی به بیش از 3 هزار میلیون بشکه برسد که این مسئله برای ما بسیار قابل ملاحظه است.
این مقام سازمان انرژی اتمی کشورمان ادامه داد: برنامه آینده ما کامل کردن نیروگاه اتمی بوشهر و احداث نیروگاههای جدید در داخل کشور با توان داخلی و جلب مشارکت های خارجی خواهد بود ضمن آنکه در این چارچوب به شناسایی ساخت های جدید برای نیروگاههای تازه و مسائل مربوط به آن نیز خواهیم پرداخت البته در ابعاد علمی و جهت تامین نیروی انسانی نیز با بیش از 8 دانشگاه کشور در حال مذاکره هستیم.
نظر شما