علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد قانون احیای شوراهای عالی گفت: دولت بر اساس مصوبه تأسیس شوراهای عالی ملزم به احیای شوراهای عالی است و شوراهای عالی همچون اقتصاد و علوم، تحقیقات و فناوری باید هرچه سریعتر تشکیل شوند.
وی ایجاد شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری را بخشی از شرح وظایف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانست و گفت: این وزارتخانه بر اساس شرح وظایفی که برای آن در نظر گرفته شده باید فرا دانشگاهی عمل کند و تحقیقات و فناوری را تحت نظر بگیرد اما متأسفانه به دلیل ضعف مدیریت هنوز نتوانسته است خود را از پوسته وزارت فرهنگ و آموزش عالی رها کند و از سوی دیگر با توجه به انحلال شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، این وزارتخانه صرفا چند ده دانشگاه و مرکز پژوهشی را هدایت می کند در صورتی که بر اساس قانون، وزارت فرهنگ و آموزش عالی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبدل شده و این تنها یک تغییر نام نیست بلکه ارتقا این وزارتخانه در بر می گیرد.
وزارت علوم متأسفانه نظارت را به دخالت در امور دانشگاهها تبدیل کرده است
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تنها بخشی از وظیفه وزارت علوم نظارت بر دانشگاهها است اظهار داشت: وزارت علوم متأسفانه نظارت را به دخالت در امور دانشگاهها تبدیل کرده که خلاف بند الف ماده 49 قانون برنامه چهارم توسعه است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر وزارت علوم نتوانسته است علوم، تحقیقات و پژوهش را در کل کشور در دست بگیرد.
عباسپور با تأکید بر تأسیس شوراها ابراز امیدواری کرد، مدیریت وزارت علوم مقتدرانه در زمینه تحقیقات و فناوری عمل و دولت نیز به شرح وظایف مربوط به این وزارتخانه در زمینه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری توجه کند.
معاونت علمی ریاست جمهوری نباید شرح وظایف وزارت علوم را از این وزارتخانه منتزع کند
وی با اشاره به برخی وظایف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مهر گفت: از تأسیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری استقبال می کنیم. این معاونت می تواند بازوی اجرایی خوبی برای رئیس جمهور و کشور در امر تحقیقات باشد اما به طور قطع نباید بر خلاف قانون، شرح وظایف وزارت علوم از این وزارتخانه منتزع و به معاونت علمی ریاست جمهوری واگذار شود.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای عالی علوم را بازوی اجرایی سیاستگذاری وزارت علوم دانست و به مهر گفت: وزارت علوم می تواند با هماهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در توجه به اهداف چشم انداز بیست ساله و راهکارهای مناسب برای تحقق قطعی این اهداف موفق شود.
وی اظهار داشت: تا به امروز ما نگران روندی هستیم که برای حرکت به سمت اهداف چشم انداز بیست ساله و رسیدن به جایگاه اول علمی صورت گرفته و معتقدیم تلاشهای بیشتری باید در این زمینه صورت گیرد.
روند رو به کاهش درصد تحقیقات از تولید ناخالص ملی
عباسپور روند رو به کاهش درصد تحقیقات از تولید ناخالص ملی به جای افزایش آن طبق قانون برنامه پنج ساله چهارم را یکی از این نگرانیها دانست.
وی با بیان اینکه مجلس نیز به نوبه خود آماده هر گونه همکاری با شوراها است، تأکید کرد: در هر حال باید هر چه سریعتر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری فعال شود و وزیر علوم نیز به شرح وظایف قانونی اش عمل کرده و با هماهنگی با سایر ارگانها رسیدن به اهداف 20 ساله تضمین شود.
نظر شما