به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، مسعود پور صدری پیش از ظهر امروز در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان معدن قلعه زری، شاخن، خراشاد و مرک را جزء مناطق بحرانی این شهرستان برشمرد و افزود: اگر این روند ادامه داشته باشد در فصل زمستان نیز شاهد شیوع بیشتر بیماری ها خواهیم بود.
کارشناس مسئول واحد مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت شهرستان بیرجند تصریح کرد: امسال بیشترین میزان بیماری های منتقله از آب و غذا گزارش شده است.
سرپرست معاونت بهره برداری شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: طول شبکه فاضلاب در شهر بیرجند 200 کیلومتر است که 100 کیلومتر آن در طول سه سال گذشته انجام شده است.
حسین هاشمی مقدم در خصوص تصفیه خانه فاضلاب شهر بیرجند اظهار داشت: متوسط ورودی فاضلاب به این تصفیه خانه 47 لیتر بر ثانیه است که پس از تصفیه به روش برکه تثبیت 37 لیتر در پایه پساب آن در کشاورزی قابل استفاده است.
وی با اشاره به اینکه شرکت آب و فضلاب دارای آزمایشگاه معتمد محیط زیست است، افزود: آزمایشات متعددی بر روی پساب خروجی انجام می شود و پس از آن در کشاورزی به مصرف می رسد.
به گفته وی بر اساس تحقیقات انجام شده پساب خروجی برای گیاهان علوفه ای و صیفی جات مانند گوجه و خیار مناسب است و مقرر شده این پساب در آینده در اختیار سازمان مهندسی کشاورزی قرار گیرد.
سرپرست معاونت بهره برداری شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی هچنین بر استفاده از پساب در بخش صنعت تاکید کرد و افزود: این امر برای خراسان جنوبی که دچار خشکسالی مناسب و ضروری بوده و اشتغال بیشتری در پی خواهد داشت.
هاشمی مقدم با بیان اینکه آب و فاضلاب متولی تانکرهای جمع آوری فاضلاب نیست، تصریح کرد: تمام شهر بیرجند به شبکه فاضلاب وصل شده و باید با تانکرهایی که در شمال شهر بیرجند اقدام به جمع آروری فاضلاب می کنند برخورد شود.
بخشدار خوسف نیز در این مراسم گفت: باید در زمینه استفاده از پساب در مصارف صنعتی بررسی شود چراکه فاز دوم شهرک صنعتی حدود 600 لیتر در ثانیه آب نیاز دارد و اگر این پساب در آنجا مورد استفاده قرار گیرد مشکلات کمتری در پی خواهد داشت.
محمد حسین پور همچنین خواستار جلوگیری از تخلیه فاضلاب توسط تانکرها شد و گفت: باید برای اتصال شهر خوسف به شبکه تامین اعتبار شود.
به گفته وی آب غیر شرب معدن قلیعه زری غیر بهداشتی است، و با توجه با اینکه دو هزار و 370 نفر در کنار این معدن زندگی می کنند باید هرچه زود تر نسبت به تامین آب غیر شرب بهداشتی این منطقه اقدام شود.
مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی نیز در این مراسم در خصوص بیماری تب کریمه کنگو گفت: این بیماری نوعی بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که در کشور همسایه افغانستان شیوع شدیدی یافته و تلفات انسانی در پی داشته است.
محد رضایی اظهار داشت: خوشبختانه در خراسان جنوبی به جز یک مورد مشکوک که درمان شده مورد دیگری گزارش نشده است.
مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی در خصوص اقدامات صورت گرفته در زمینه بیماری تب کریمه کنگو تصریح کرد: با توجه به مرزی بودن استان اقداماتی نظیر فریز کردن گوشت در کشتارگاه ها و جلوگیری ازورود دام های غیر مجاز و بدون مجوز بهداشتی به استان صورت گرفته است.
نظر شما