به گزارش خبرنگار گروه دين وانديشه خبرگزاري " مهر" وي گفت : اولين همايش جهاني ملاصدرا و حكمت متعاليه در سال 1378 در تهران برگزار شد . اين همايش براي اولين بار در سطح گسترده اي به معرفي اين حكيم بزرگ ايران زمين پرداخته و بدين وسيله تاثير عميقي بر ميهمانان خارجي گذاشت . اين تاثير به حدي بود كه اين افراد در روزنامه ها و مجلات تخصصي خود مطالبي درباره فلسفه ملاصدرا به چاپ رساندند .
آيت الله سيد محمد خامنه اي افزود : اين همايش يك حركت ملي بوده و فرهنگ والاي مردم ايران را به همه جهانيان نشان داده و مهر تاييدي بر مهد فلسفه بودن ايران زد . چندي پيش يكي از فيلسوفان بزرگ غرب در همايشي فلسفي كه در آلمان برگزار مي شد از ملت ايران به خاطر داشتن چنين مفاخري تجليل كرد .
وي ادامه داد : شور وعلاقه ميهمانان و در خواست آنان از مسوولين، عده اي از بزرگان را وا داشت كه اين همايش ادامه پيدا كند . به همين دليل روز اول خرداد ماه در تقويم رسمي جمهوري اسلامي روز ملاصدرا ناميده شده و هر سال همايشي يك روزه برگزار مي شود . اما علاقه اين افراد با برگزاري همايش يك روزه فروكش نكرده و خواستار ادامه برگزاري همايش بين المللي به صورت هر چهار سال يكبار بودند ، كه نهايتا با برگزاري پنج سال يكبار موافقت شد .
رئيس بنياد حكمت صدرا درباره اهداف برگزاري اين همايش گفت : متاسفانه ملاصدرا عليرغم اهميت فراواني كه در فرهنگ ايران اسلامي دارد ، نه در داخل كشور و نه در خارج از كشور چندان شناخته شده نيست و اين به معناي غفلت جهانيان و ايرانيان از تفكر فلسفي است . يكي از اهداف ما شناساندن شخصيت و انديشه ملاصدرا به ايرانيان و فيلسوفان غرب است .
وي درباره ضرورت معرفي ملاصدرا گفت : فلسفه ملاصدرا برخلاف بسياري از فلسفه ها ، سازنده و زنده است و مي تواند برخي از مشكلات و مسائل فلسفه غرب را رفع و حل كند . ادعاي ما اين است كه فلسفه غرب نه تنها مشكلات و مسائل فلسفي را رفع و حل نكرده است ، بلكه بر ابهام و حيرت علاقمندان فلسفه نيز افزوده است و ما بوسيله انديشه هاي ملاصدرا مي توانيم اين مشكلات و مسائل را حل و رفع كنيم .
آيت الله خامنه اي افزود : يكي ديگر از اهداف ما مطلع ساختن نسل جوان ايران به ذخاير فرهنگي اين سرزمين است . متاسفانه ما كار چنداني در اين زمينه انجام نداده ايم ، اما سعي كرده ايم با چاپ كتابهاي ملاصدرا و مجله ترويجي " خردنامه صدرا " در اين زمينه كوشش هايي را انجام دهيم .
وي بالا بردن سطح فلسفه در ايران و جهان را از اهداف ديگر بنياد حكمت صدرا برشمرده و گفت : در اين زمينه همكاريهاي گسترده اي را با موسسات و مراكز فلسفي دنيا شروع كرده و قراردادهايي را جهت همكاري متقابل به امضاء رسانده ايم .
رئيس بنياد حكمت صدرا درباره تعداد مقالات رسيده به همايش گفت : از اساتيد خارجي 180 مقاله و از اساتيد ايراني 300 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شده است كه پس از بررسي ، تعدادي از آنها براي قرائت در اين همايش پنج روزه انتخاب شده و بقيه مقالات نيز در مجموعه مقالات دومين همايش جهاني حكمت متعاليه و ملاصدرا به چاپ مي رسد .
در نشست مطبوعاتي دومين همايش جهاني حكمت متعاليه و ملاصدرا عنوان شد
آيت الله سيد محمد خامنه اي : تفكر فلسفي موردغفلت قرار گرفته است
رئيس بنياد حكمت صدرا صبح امروز در نشست مطبوعاتي دومين همايش جهاني " حكمت متعاليه و ملاصدرا " بالا بردن سطح فلسفه در ايران و جهان را يكي از اهداف بنياد حكمت صدرا دانست .
کد خبر 76941
نظر شما