مدیرعامل شرکت تجهیزات آشپزخانه صنعتی "سلطان" و مخترع این دستگاه در خصوص اختراع خود به خبرنگار مهر در زنجان گفت: قیمت تمام شده این خط تولید با توجه به حجم و کیفیت محصولات ارائه شده، کمتر از یک چهارم قیمت ماشین آلات خارجی است به طوری که نانهای تولیدی در این روش حداقل چهار ماه ماندگاری دارند و در این راه از هیچ گونه مواد شیمیایی استفاده نمیشود.
علیرضا سخایی افزود: عدم حمایتهای مالی مسئولان را از مشکلات اساسی کاربردی شدن طرح خود عنوان کرد و افزود: این اختراع حاصل 15 سال کار و تلاش مستمر است که بدون استفاده از هرگونه حمایت دولتی صورت پذیرفته است و خوشبختانه خروجی آن طرحی بود که قیمت تمام شده محصولات تولید شده را نسبت به روشهای پخت سنتی نان کاهش داده و هزینهها را سرشکن میکند و در حال حاضر این خط تولید را در ایران به ثبت رسانده و در حال پیگیری ثبت بینالمللی آن هستیم.
وی یادآور شد: تکنولوژی این خط تولید، 100 درصد ایرانی بوده و تنها مواد اولیه آن از سایر کشورها تامین میشود و از سوی دیگر با راه اندازی هر خط تولید، زمینه اشتغال 160 نفر به غیر از واحد تولید در واحدهای نظیر آزمایشگاه و پخش محصولات فراهم میشود که این امر در نوع خود بی نظیر است.
سخایی به دیگر ویژگیهای این خط تولید اشاره و ابراز داشت: این خط تولید، توان تولید انواع نانهای ایرانی و اروپایی نظیرتافتون، سنگک، بربری، انواع باگت به صورت متناوب و توسط یک خط تولید را دارد و محصولات خروجی از کیفیت و مزه مطابق با ذائقه ایرانی برخوردار است و از سوی دیگر در این خط تولید تا 80 درصد در مصرف سوخت صرفهجویی شده و در نهایت با توجه به سیستم های شستشوی تمام اتوماتیک نان کاملا سالم به دست مشتریان میرسد.
این مخترح زنجانی گفت: تولید "کانتینیوز" انواع نانها، دریافت آرد از سیلوهای فرآوری خمیر تا بستهبندی نهایی به صورت "وکیوم" و همچنین تزریق گاز "کربنیک" غذایی به صورت تمام اتوماتیک و بدون هرگونه دخالت مستقیم فیزیکی انسان، از دیگر مشخصات تکنولوژی این خط تولید است.
سخایی به مقاوت این خط تولید، در مقابل هرگونه زلزلههای احتمالی تا هشت ریشتر اشاره و افزود: در اثر زلزله در بسیاری از نقاط، واحدهای صنعتی به ویژه خدماتی تخریب میشود اما این خط تولید برخلاف نمونههای خارجی به گونهای طرحی شده است که حتی در مقابل زلزلههای هشت ریشتری نیز مقاومت می کند.
سخایی اظهار داشت: خرید زمین و موافقتهای اولیه جهت احداث یک واحد از این خط تولید صورت پذیرفته است لذا امیدواریم با حمایتهای مسئولان، این طرح برای اولین بار در جهان در زنجان عملی شود و مردم از نان سالم و با کیفیت با قیمت بسیار مناسب بهره مند شوند.
این مخترع زنجانی به حجم بالای مصرف نان و همچنین نیاز مبرم به تکنولوژیهای پیشرفته در کشور اشاره و تصریح کرد: با توجه به سیاست ها و تأکیدات دولت در رابطه با صنعتی نمودن تولید نان در کشور، راهاندازی کارخانهای که برای دو قشر مصرفکننده و تولیدکننده صرف اقتصادی داشته باشد و بتواند از ضایعات نان جلوگیری نموده و محصول کاملاً بهداشتی عرضه نماید، ضروری به نظر میرسد و از سوی دیگر این گونه واحدهای صنعتی، میتوانند از خروج حجم عظیم ارز از کشور جلوگیری و فرصتهای شغلی فراوانی ایجاد کنند.
وی به یارانههای تخصیص یافته برای تولید نان در کشور اشاره کرد و گفت: دولت همه ساله بالغ بر 300 هزار میلیارد ریال یارانه جهت تولید نان، آن هم به روش سنتی و با کیفیت نازل پرداخت میکند در حالی که بسیاری از این نانها نیز در نهایت خورده نشده و سرمایههای کشور بر باد میرود لذا میتوان این سرمایهها را صرف تولید، خودکفایی و شکوفایی اقتصاد کشور نمود.
سخایی به به حجم تولید این خط اشاره و اظهار داشت: در نمونههای مشابه خارجی طی یک روز، تنها در حدود 43 تن آن هم به صورت غیر پیوسته و نیمه اتوماتیک و دستی تولید میشود.
مخترع زنجانی گفت: این شیوه پخت باعث حداقل چهارماه ماندگاری نانها میشود که این امر موجب صرفهجویی در هزینهها و قیمت تمام شده نان میگردد به گونهای که با استفاده از این خط تولید، وابستگی ایران به کشورهای خارجی کاهش یافته و در آینده نزدیک میتوان با گسترش و سرمایهگذاری در اینباره، به یک کشور صادر کننده آن هم با تکنولوژی برتر و مدرن ایرانی تبدیل شد.
نظر شما