۱ آبان ۱۳۸۷، ۱۲:۵۴

انواری خبر داد:

خروج سالانه 93 هزار نفر از چرخه حمایتی کمیته امداد

خروج سالانه 93 هزار نفر از چرخه حمایتی کمیته امداد

سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت:سالانه 93 هزار نفر از افراد تحت پوشش از طریق دریافت خدمات این نهاد توانمند و خودکفا شده و از چرخه حمایتی خارج می شوند.

به گزارش خبرنگار مهر ،حسین انواری صبح امروز در نشست خبری درجمع خبرنگاران در خصوص برگزاری جشنواره اشتغال و خودکفایی گفت: این جشنواره روز 20 آبان در سالن اجلاس سران برگزار می شود که برگزاری نمایشگاه و تشکیل کارگروه های تخصصی آموزشی از موضوعات جانبی این نمایشگاه خواهد بود.

وی افزود: رویکرد اصلی کمیته امداد سلامت و توانمند سازی نهاد خانواده است و در واقع اگر در جهت تقویت بنیان خانواده حرکت کنیم مشکلات مربوط به فرزندان و زنان سرپرست خانوار ، سالمندان و ... نیز برطرف می شود.

سرپرست کمیته امداد تاکید کرد:  سلامت جسمی و روانی ، بهداشت ، درمان و پیشگیری از آسیبها، سیاستگذاری برای آموزش کودکان قبل از دبستان ومراقبت از سوء تغذیه، ارتباط سالم در درون خانواده و وضعیت شخصیتی و همچنین آموزش های تربیتی از اهداف کمیته امداد برای خودکفایی و توانمند سازی خانواده ها است.

وی افزود: آموزش مهارت های زندگی برای زنان سرپرست خانوار و دختران آنها ، آماده سازی آنان برای ازدواج، آموزش های پیش از ازدواج و در حین ازدواج، مشاوره های تحصیلی ومددکاری و قضایی نیز از دیگر اقداماتی است که در راستای ثبات نهاد خانواده انجام می شود و در واقع هدف ما این است که عدم تعادل را به ثبات وتعادل در خانواده تبدیل کنیم.

سرپرست کمیته امداد با اشاره به اینکه فقر الزاما با ذلت همراه نیست گفت: در برخی موارد انسان می تواند در موضوعات مختلفی ضعف داشته باشد که باید این موارد را با سرمایه گذاری اجتماعی برطرف کنیم. فقرا بیشتر از نگاه تحقیر آمیز زجر می کشند نه از فقر و بی پولی .

انواری در خصوص آمار افراد خودکفا شده تحت پوشش تاکید کرد: خدماتی که به افراد تحت پوشش ارائه می دهیم موفقیت آمیز بوده و افراد را ثروتمند کرده ولی نوسانات اقتصادی موجود در بیرون این ثبات را تهدید می کند و نوسان ایجاد می کند.

وی ادامه داد: سالانه حدود 93 هزار خانوار به خودکفایی می رسند به طوری که دانشجویانی که از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند نیز جز افراد خود کفا شده محسوب می شوند.

سرپرست کمیته امداد  ارائه وام ، خدمات کارشناسی ، مشاوره شغلی و آموزش های حرفه ای را از جمله کمکهای کمیته امداد به خانواده های تحت پوشش دانست.

انواری بیان کرد: محصولاتی که خانواده های خودکفا شده تولید می کنند قیمت گذاری می کنیم تا افراد دیگر نتوانند با قیمت پایین این محصولات را از آنان خریداری کنند و چنانچه خانواده ها مشتری برای اجناس خود داشتند آن را به فروش می رسانند در غیر این صورت ما محصولات را از آنها خریداری و پولش را پرداخت خواهیم کرد.

وی گفت: در سال گذشته 6 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتباری بود که برای خرید محصولات خودکفایی هزینه کردیم.

سرپرست کمیته امداد در خصوص عدم پرداخت سبد کالای خانواده های تحت پوشش در ماه رمضان تاکید کرد: موافقت نامه میان وزارت رفاه و وزارت بازرگانی انجام شده اما به ما هنوز برای توزیع این سبد ابلاغی از سوی وزارت بازرگانی ارائه نشده است و ما نمی دانیم چه مشکلی در این زمینه وجود دارد که پرداخت ها با تاخیر مواجه شده است.

انواری در خصوص تاخیر در ارائه وام اشتغال مددجویان ، گفت: برای پرداخت وام ها از طریق صندوق فرصت های شغلی امداد و همچنین سیستم بانکی اقدام می کنیم که در سال جاری حدود 200 میلیارد تومان از طریق صندوق به مددجویان پرداخت خواهد شد که تاکنون نیمی از این مبلغ نیز هزینه شده است اما سیستم بانکی برای پرداخت با مشکل مواجه است به گونه ای که در شش ماهه اول سال هیچ پرداختی صورت نگرفته است.

وی گفت: برخی تغییرات که در مسئولان صورت گرفت شاید ناشی از این باشد که جریان اشتغال متوقف شده بود که رئیس جمهور با اقدام این موضوع را بر طرف خواهد کرد.

سرپرست کمیته امداد اظهار داشت: از طریق بانک نیز باید در سال جاری هزار میلیارد تومان برای پرداخت وام های خود اشتغالی هزینه می شد در صورتی که این امر صورت نگرفت. البته از هفته گذشته در برخی استانها این امر با حمایت رئیس جمهور در سفرهای استانی این پرداخت ها آغاز شده است.

انواری ادامه داد: سال گذشته فقط توانستیم 403 میلیارد تومان از طریق بانک دریافت کنیم اما امسال این مبلغ 10 الی 12 درصد مبلغ سال گذشته بوده است.

وی افزود: سالانه 9 میلیون نفر به ما مراجعه می کنند که این مراجعات به گروه های که کارهای اورژانسی دارند مانند در راه مانده ها و بیماران ، سالمندان ومعلولان  که باید تحت پوشش قرار بگیرند ودر خانواده جایگاهشان حفظ شود و گروه سوم نیز زنان سرپرست خانوار هستند ، تقسیم یم شوند که با کمک اینها می توانیم خود و فرزندانشان را حفظ کنیم .

سرپرست کمیته امداد اظهار داشت: میزان کمکهایی که به خانواده ها می شود بستگی به اعتبارات ما در سال دارد که این امر نیز از طریق مردم ،دولت و همچنین فعالیتهای اقتصادی خود امداد تامین می شود.

وی با اشاره به اینکه حدود 100 هزار نیروی افتخاری با کمیته امداد همکاری می کنند، گفت: سالانه 250 میلیارد تومان از طریق مردم به کمیته امداد کمک می شود و همچنین امسال میزان کمکهای دولت نیز 1500 میلیارد تومان بود.

کد خبر 769926

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha