به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر فرید اجلالی صبح امروز در نشست خبری در محل سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی اظهار داشت: کشورهای پیشرفته به منظور ارتقا صنعت خود دانشگاه ها را موظف کرده اند که علاوه بر وظایف آموزشی و پژوهشی، وظیفه مشاوره به صنایع را برعهده بگیرند، ما نیز باید ارتباط صنعت و دانشگاه را در کشور نهادینه کنیم.
وی با اشاره به اینکه در دنیای امروز رابطه مستقیم در بین توسعه تکنولوژی و پیشرفت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی هر کشور برقرار است، افزود: تکنولوژی عاملی برای ایجاد ثروت و دانایی کشورها و وسیله ای قدرتمند در توسعه ملی به شمار می رود و در سطح بین المللی جنگهای اقتصادی تکنولوژیک جایگزین جنگهای نظامی شده است.
وی با اشاره به اینکه تکنولوژی چهار رکن اساسی دارد، عنوان کرد: انسان افزار، ماشین افزار، سازمان افزار و اطلاعات افزار ار ارکان تکنولوژی است که در کنش و واکنش با یکدیگر موجب رشد و توسعه اقتصادی می شوند.
این مسئول در ادامه تاکید کرد: از میان این ارکان، عنصر انسان افزار نقش محوری و بنیادی دارد و استفاده از مدرن ترین و بهترین ماشین آلات بدون نیروی انسانی متخصص و ماهر ممکن نیست، حال اگر این نیروی متخصص بتواند دانش و مهارت خود را در عرصه تولید به کار ببرد، موجبات پیشرفت فراهم می شود.
اجلالی خاطرنشان کرد: تربیت نیروی انسانی متخصص در دانشگاه ها می تواند مهمترین نقش را در رشد و توسعه کشورها داشته باشد همچنین تجربه کشورهای توسعه یافته و صنعتی به ما نشان می دهد که ارتباط مستمر و پویایی صنعت و دانشگاه، سیکل مثبتی را به وجود آورده و از این طریق دو نهاد به توسعه و رشد همدیگر کمک می کنند.
وی در ادامه اذعان کرد: با ایجاد تعامل بین صنعت و دانشگاه، شرکتهای خصوصی فعالتر و سهامداران و صاحبان آن به تولید کالای ارزان قیمت و با بسته بندی بهتر روی می آورند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به اینکه برای رشد صنعت باید تحقیقات کاربردی را افزایش دهیم، یادآور شد: در سند راهبردی توسعه صنعتی کشور به توسعه سرمایه انسانی مبتنی بر رویکردها و الزامات توسعه صنعتی از طریق نظام آموزشی پویا و مستمر، تقویت فعالیتهای تحقیق توسعه، تعمیق ابداعات، نوآوری و فناوری به منظور ارتقاء و به کار بردن فناوریهای پیشرفته در صنعت و ایجاد تعامل پویا و بهینه یاد گیرنده بین صنعت و دانشگاه ها اشاره شده است.
دکتر اجلالی تصریح کرد: در کشورهای توسعه یافته، صنایع غذایی از طریق کاهش ضایعات، افزایش مدت زمان ماندگاری، تولید مواد غذایی متنوع، عرضه مواد غذایی بهداشتی و ... نقش اساسی در تامین امنیت غذایی ایفا می کند.
این مسئول اظهار داشت: در کشور ما نیز آمار و اطلاعات موجود نشان دهنده این است که صنایع تبدلی و تکمیلی بخش کشاورزی به عنوان تولید کننده و متولی مواد اولیه مورد مصرف در میان صنایع کشور از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
وی ادامه داد: صنایع غذایی دارای مشکلات متعددی از قبیل بالابودن قیمت تمام شده، به روز نبودن قوانین و مقررات، فرسودگی ماشین آلات و تعامل ضعیف صنعت و دانشکده های صنایع غذایی با کارخانجات مواد غذایی است که بدون حل این چالشها نمی توان مواد غذایی مناسب را دراختیار مردم قرار داد.
نظر شما