به گزارش خبرگزاری مهر، این سازمان با تاکید بر این که عواقب نامطلوب و شدید پدیده فوق هم اکنون دامنگیر انسانها شده است، اعلام کرد که اگر اقدامات فوری و جدی در جهت مقابله با این بحران صورت نگیرد تاثیرات ناخوشایند فعلی وخیم تر خواهد شد.
شیگو اومی از مقامات ارشد این سازمان میگوید: تاثیرات تغییرات آب و هوایی بر سلامت انسان به طرق مختلف مشهود و با مدارک موجود قابل اثبات است. برای مثال، مردم بیشتر از گذشته در اثر گرمای شدید جان خود را از دست میدهند، در بروز بیماریهای ناقل تغییراتی در حال وقوع است که ناشی از تغییرات بومی است و همچنین تغییر در الگوی بلایای طبیعی نیز نگران کننده و هشدار دهنده است.
وی افزود: هم اکنون به دلیل افزایش گرما شمار پشههای ناقل مالاریا بیشتر شده است و حتی افزایش نرخ ابتلا به تب دانگ در آسیا میتواند ناشی از افزایش دمای جهانی باشد.
این مقام رسمی سازمان تاکید کرد: بدون اقدام فوری از طریق تغییر در الگوی زندگی انسانها در عصر حاضر، تاثیرات نامطلوب این پدیده ناگزیر و حتی برگشت ناپذیر خواهد بود و هیچ کشوری جان سالم به در نخواهد برد.
اومی افزود: هر سال 150 هزار نفر در اثر ابتلا به مالاریا، سوء تغذیه، سل و یا وقوع سیلابها تلف میشوند که نیمی از این قربانیان از قاره آسیا هستند. به علاوه بالا آمدن سطح آب دریاها در مناطق جزیرهای باعث مهاجرت ساکنان آنها میشود و این مهاجرت خود پایهای برای گسترش بیماری است.
وی خاطرنشان ساخت: کشورهای فقیر بیش از همه آسیب خواهند دید؛ چرا که به لحاظ منابع و سیستمهای مراقبتهای بهداشتی در فقر و تنگدستی هستند و در واقع سوء تغذیه و بیماری در حال حاضر مهمترین مشکلاتی است که ملتهای فقیر جهان با آن دست به گریبان هستند.
نظر شما