جعفر موسی خضیر الخزاعی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه دانش آموزان عراقی در سراسر این کشور با ترس و واهمه از حمله دشمن به مدارس در کلاسهای درس حضور می یابند افزود: تروریستها از ابتدای جنگ تا کنون حتی به دانش آموزان نیز رحم نکرده اند و آنها را مورد حمله خود قرار می دهند.
یافته های منابع خبری گوناگون از جمله خبرگزاری آسوشیتدپرس حاکی از آن است که در سال 2007 میلادی تعداد قربانیان حملات تروریستی عراق نسبت به سال قبل از آن دو برابرشده است. بر اساس این یافته ها، به طور متوسط روزانه 62 نفر در روز در سال گذشته میلادی در عراق کشته شده اند.
بنا بر گزارشات سازمانهای جهانی، در عراق سالانه بیش از پانزده هزار نفر در اثر حملات تروریستی جان خود را از دست دادند که حدود دو سوم تمامی قربانیان این نوع عملیات در سرتاسر جهان در سالهای اخیر بوده است.
با این همه، وزارت بهداشت عراق آمار قربانیان جنگ عراق را از آغاز اشغال نظامی این کشور در سال 2003تا پایان سال 2006 میلادی حداقل ۵۰ هزار تن اعلام کرده است که بخش اعظمی از این قربانیان را کودکان و نوجوانان دانش آموز تشکیل می دهد.
وزیر آموزش و پرورش عراق البته با اشاره به کاهش میزان حملات تروریستی در یکی دو سال گذشته به خبرنگار مهر می گوید: تمام تلاش ما این است که آرامش و امنیت را در اطراف مدرسه و محیط داخلی آن ایجاد کنیم، تا دانش آموزان ما به تحصیل علم بپردازند.
جعفر موسی خضیر الخزاعی با تاکید بر نقش ایران در ارتقاء علمی نظام آموزشی عراق، خواهان همکاری ایران در زمینه های علمی و آموزشی با کشورش شد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بعد از فروپاشی رژیم شاهنشاهی و پیروزی انقلاب اسلامی با وجود تحریم های فراوان از سوی اکثر کشورهای دنیا دارای تجربیات خوبی در عرصه های علمی است که به دلیل تشابه وضعیت دو کشور می خواهیم از تجربیات ایران استفاده کنیم.
وی افزود: جمهوری عراق بعد از نابودی رژیم بعث دروازه های خود را برروی جهان گشوده است و با عبور از مرحله جنگ قصد دارد تا در زمینه گسترش همکاری ها با سایر کشورهای اسلامی قدم بردارد.
وزیر آموزش و پرورش عراق با تاکید براینکه بسیاری از کشورهای قدرتمند و رسانه های خبری آنها در پی جدایی و تفرقه افکنی بین دو کشور همسایه ایران و عراق هستند، اظهار داشت: همکاری های آموزشی و فرهنگی بین دوکشور قطعا می تواند در مقابل این موضع ایستادگی کند و برروی روابط دو کشور تاثیر مثبت بگذارد.
از سال 2003 تاکنون که کشور عراق به اشغال نظامیان آمریکایی درآمده است، موضوع امنیت جانی مردم این کشور به اصلی ترین چالش شهروندان و ساکنین آن تبدیل شده است. چنانکه با وجود هزاران سرباز آمریکایی همه روزه خبرهای بسیاری از حوادث تروریستی نظیر انفجار بمب و تیراندازی و آدم ربایی از این کشور به سرتاسر جهان مخابره می شود.
نظر شما