به گزارش خبرگزاری مهر، در حالی که مراجع و اکثریت نمایندگان پارلمان عراق و گروههای سیاسی با متن پیش نویس ارائه شده از سوی آمریکا درباره توافقنامه امنیتی به سبب دربرگرفتن بندهای خطرناکی که حاکمیت واستقلال عراق را نقض می کند،مخالف هستند؛ آمریکا فشارهای خود بر مقامهای عراقی برای پذیرفتن توافقنامه امنیتی را افزایش داده است.
مقامهای آمریکایی حتی از طرح اتهامات بی اساسی به نمایندگان پارلمان عراق مبنی بر دریافت رشوه از ایران با هدف وادار کردن عراقی ها به امضای این توافقنامه ابایی نداشته اند که البته این اتهامات با واکنش شدید دولت و نمایندگان پارلمان عراق روبرو شد و آنها چنین اتهاماتی را بی اساس و در چارچوب فشارهای واشنگتن برای وادار کردن مقامهای عراقی به امضای این توافقنامه قلمداد کردند.
در این زمینه، کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا در تلاش برای برهم زدن روابط عراق با ایران، مدعی شده است عراقی ها بدون حمایت ایرانی ها می توانند از خود دفاع کنند و این توافقنامه به حاکمیت عراق به طور کامل احترام می گذارد.
فشارهای آمریکا در حالی همچنان ادامه دارد که روز شنبه 27 مهر ماه نیز بیش از یک میلیون نفر در بغداد در مخالفت با این توافقنامه تظاهرات کردند و پرچم آمریکا را به آتش کشیدند.
شیخ "جلال الدین الصغیر" نماینده پارلمان عراق و عضو ائتلاف عراق یکپارچه در گفتگو با خبرگزاری مهر درباره تحولات اخیر تاکید کرد : دستیابی همه فراکسیونهای پارلمانی به تفاهم برای امضای توافقنامه امنیتی غیر ممکن است.
شیخ صغیر درباره سرنوشت توافقنامه امنیتی پس از مخالفتهای مردمی و درخواست بزرگترین فراکسیون پارلمانی عراق (ائتلاف عراق یکپارچه) برای اعمال تغییرات در آن اظهار داشت : این توافقنامه همچنان میان دولتهای عراق و آمریکا در حال بحث و بررسی است، اما به نظر می رسد نتایج به نفع این توافقنامه نیست.
وی افزود : مشکلات و موانع مهمی در برابر توافقنامه وجود دارد و نمی توان از وجود خوش بینی درباره امضای آن سخن گفت.
عضو فراکسیون اکثریت پارلمان عراق (ائتلاف عراق یکپارچه) درباره خبر برخی رسانه ها مبنی بر موافقت آمریکا با بازنگری در برخی بندها با حفظ کلیات توافقنامه گفت : اگر چنین چیزی در رسانه ها اعلام شده است، اطلاعی ندارم، اما چنین مسئله ای را از منبع رسمی یا مذاکره کنندگان نشنیده ام.
شیخ صغیر گفت : پیش نویس توافقنامه در نشست دولت عراق بررسی شد و از وزیران خواسته شد ملاحظات و دیدگاههای خود را در این زمینه ارائه کنند.
وی افزود : از وزیران خواسته شده است ملاحظات خود را به شکل دقیق بنویسند تا روز یکشنبه (فردا) در نشست دولت بررسی شود.
به گفته عضو ائتلاف عراق یکپارچه، توافقنامه تنها پس از بررسی در شورای وزیران (دولت) به پارلمان ارائه خواهد شد.
شیخ صغیر در پاسخ به سؤال مهر مبنی بر اینکه علت هشدارهای آمریکا به عراقی ها درباره عواقب امضا نکردن توافقنامه امنیتی چیست؟ گفت : مذاکره کنندگان معمولا از تمام ابزارها و وسایلی که در اختیار دارند، برای دستیابی به نتیجه ای که می خواهند، چه از طریق فشار یا تشویق یا متقاعد کردن و غیره استفاده می کنند.
وی افزود : درهر حال چه در صورت موافقت یا مخالفت دولت، پیامدهایی وجود دارد.
شیخ جلال الدین صغیر درباره اتهامات آمریکایی ها به اینکه نمایندگان پارلمان عراق از ایران برای مخالفت با این توافقنامه رشوه گرفته اند، اظهار داشت : این اتهامات بی پایه و اساس است، زیرا آنها نمی دانند که سیاستمداران عراق بدون توجه به کشورهای تاثیرگذار در عراق تنها به کشورشان می اندیشند؛ ما سرزمینی داریم و تنها به استقلال کامل آن فکر می کنیم و به این اظهارنظرها اعتنایی نمی کنیم، بنابراین مردم، تصمیم ملی را خواهند دید.
وی درباره اینکه در صورت امضا نشدن این توافقنامه با توجه به پایان یافتن مهلت حضور نیروهای بیگانه بر اساس قطعنامه شورای امنیت در عراق، چه جایگزینهایی وجود دارد، به مهر گفت : جایگزین، تمدید حضور نیروها از سوی شورای امنیت است، در صورت موافقت شورای امنیت مدت حضور این نیروها بنا به درخواست دولت عراق تمدید خواهد شد، هیچ گزینه ای در برابر ما جز تمدید حضور نیروها وجود ندارد.
عضو فراکسیون اکثریت پارلمان عراق درباره مشکلات موجود میان منطقه کردستان عراق و دولت مرکزی در بغداد گفت : پنج کمیته برای بررسی این مشکلات تشکیل شده است که ماموریت آنها، یافتن راه حلها و برطرف کردن مشکلات است.
این کمیته ها مسائل پیچیده ای را که برای همه جریانها و طیفهای عراقی مهم است از جمله نوع حکومت در عراق، ارتش و امنیت، نفت و امور مالی و دارایی، مناطق مورد اختلاف در منطقه کردستان یا دیگر مناطق عراق و سیاست خارجی عراق است،بررسی خواهد کرد .
نظر شما