۷ آبان ۱۳۸۷، ۱۳:۵۶

"پیتر کریل" در گفتگو با مهر :

لزوم تعامل مستقیم آمریکا با ایران/ واشنگتن ناقض استانداردهای جهانی

لزوم تعامل مستقیم آمریکا با ایران/ واشنگتن ناقض استانداردهای جهانی

عضو و کارشناس انجمن کنترل تسلیحات آمریکا با تاکید بر لزوم گفتگو و تعامل مستقیم آمریکا با ایران به نادیده گرفتن استانداردهای هسته ای جهانی از جانب واشنگتن در قرارداد هسته ای با دهلی اشاره کرد.

"پیتر کریل" در گفتگو با خبرگزاری مهر درباره روند حل موضوع هسته ای ایران گفت: من با ایده تداوم گفتگوها موافقم و فکر می کنم که گفتگو تنها راه برای جلوگیری از مقابله نظامی است. اما این گفتگوها مستلزم آن است که دو طرف مواضع کنونی خود را کنار بگذارند.

وی بدون توجه به ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران افزود: به نظرمن آمریکا باید با تعامل مستقیم با ایران به شکل مذاکرات جامع درموضوعات متعدد موافقت کند و ایران نیز باید پادمانهای محکمی را بر برنامه هسته ای خود جهت دادن ضمانتهای هدفمند مبنی بر اینکه به دنبال سلاحهای هسته ای نیست به کار بندد.

کارشناس انجمن کنترل تسلیحات آمریکا ادامه داد: گروه 1+5 ( آمریکا، چین، فرانسه، انگلیس، روسیه و آلمان) ضمانت تهیه سوخت هسته ای را به ایران پیشنهاد داده اند و ایران باید از مزایای این پیشنهاد استفاده کند.

پیتر کریل عضو انجمن کنترل تسلیحات آمریکا

کریل درباره قرارداد هسته ای هند و آمریکا و استانداردهای دوگانه آمریکا در برخورد با برنامه هسته ای کشورهای مختلف از جمله ایران به عنوان عضو ان پی تی ( معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای) و هند که این معاهده ر امضا نکرده گفت: به نظر من قرارداد هند و آمریکا یک تصمیم ضعیف بود، زیرا هر نوع استاندارد جهانی را نادیده گرفت.

وی افزود: آمریکا به کشوری چون هند این انتخاب را داد که یا از توسعه سلاحهای هسته ای صرف نظر کند و از تبادل فناوری هسته ای برخوردار شود و یا اینکه همچنان به توسعه سلاحهای هسته ای ادامه دهد و دسترسی به تجارت باز هسته ای نداشته باشد. اما در واقع هند به خلع سلاح متعهد نشده و هم اکنون به تجارت هسته ای دسترسی داشته در حالی که سلاحهای هسته ای خود را نیز در اختیار دارد.

وی بدون توجه به چندین سال همکاری ایران با آژانس و اقدامهای شفاف سازی آن ادعا کرد: البته این قرارداد به معنای آن نیست که ایران هم اکنون حق عدول از تعهدات خود را دارد. ایران عضو ان پی تی است و تعهدات خودش را دارد. اگر ایران بتواند نسبت به گذشته خود شفاف سازی کند، آنهم می تواند از تجارت هسته ای برخوردار شود. 

کد خبر 771321

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha