به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمود بختیاری شهری با بیان اینکه لیزراسکن و فتوگرامتری شهر قدیم نیشابور و بافت تاریخی روستای کنگ آغاز شده است، افزود: نقشه برداری مکانهای فوق با استفاده از جدیدترین دستگاه های نقشه برداری و لیزراسکن در مقیاس های جدید انجام پذیرفته است.
وی اظهار داشت: با توجه به فرسایش و تخریب بعضی قسمتهای شهر تاریخی نیشابور در سده اخیر یکی از باستان شناسان آمریکایی در سال 1974 میلادی با استفاده از مطالعات و بررسی های میدانی و پس از انجام عکس برداری هوایی حدود دیواره ها را مشخص کرد.
وی هدف از انجام نقشه برداری شهر تاریخی نیشابور را پیاده کردن حریم و تعیین ضوابط حفاظتی آن جهت جلوگیری از ساخت و سازها و تدقیق حریم شهر عنوان کرد.
متقی، کارشناس نقشه برداری این سازمان نیز در خصوص نقشه برداری روستای کنگ افزود: فتوگرامتری و لیرز اسکن نقشه برداری روستای تاریخی کنگ در مقیاس یک پانصدم انجام شده که در این نوع نقشه برداری جزئیات مربوط به هر کدام از خانه های مسکونی روستای تاریخی کنگ قابل ملاحظه خواهند بود.
وی اظهار داشت: علاوه بر نقشه برداری یک پانصدم روی عکس و نقشه کوچک با مقیاسی از نمای کلی بافت تاریخی روستای کنگ با استفاده از لیزر اسکن نیز تهیه شده است.
شهر تاریخی نیشابور به وسعت حدود سه هزار و 600 هکتار به شماره 2869 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما