به گزارش خبرنگار مهر، این دوره از رقابتها با حضور286 جودوکار از 84 کشور جهان در بخش مردان به مدت چهار روز در ورزشگاه "راجامانگالا" شهر بانکوک برگزار شد و تیم ایران که از دو دوره قبلی این مسابقات دو مدال نقره و دو برنز کسب کرده بود، در بانکوک نه تنها به مدالی دست پیدا نکرد بلکه هیچ کدام از اعضای تیم چهار نفره ایران از مرحله یک هشتم نهایی هم جلوتر نرفتند.
تیم جوانان ایران در بانکوک ایرادت فنی و مشکلاتی هم داشت، جابجایی در اوزان مهمترین مشکل تیم بود و ازهمه مهمتر باخت با یک امیتاز یوکو به جودوکار ناشناسی از مکزیک را نمی توان به هیچ عنوان توجیه کرد.
با این وجود نمی توان با صراحت اعلام کرد جودوی ایران در این مسابقات شکست خورده چرا که جام چهاردهم تحت شعاع تغییر قوانین مسابقات و داوری بود. تغییراتی که دو روز قبل از شروع مسابقات تصویب و سپس به اجرا گذاشته شد و باعث گردید حداقل دو عضو تیم ایران از رفتن به گروه بازنده ها محروم شوند.
اما باید اشاره کرد که تیم جوانان ایران بیشتر از آنچه اسیر پسرفت و یا درجا زدن خود شد به جودو روز و سرعتی دنیا قافیه را باخت. زنگ خطر برای جودو ایران در بانکوک به صدا درآمد. در واقع جودو دنیا به سرعت درحال پیشرفت است و اگر بخواهیم همچنان در اندیشه مشکلات داخلی، حواشی تغییر کادر فنی و برنامه ریزی باشیم در آینده نیز بازنده خواهیم بود.
اینکه سیدمحمود میران به عنوان سرپرست تیم ملی به بانکوک اعزام شد نکته مثبتی بود که به طور قطع تبعات آن در جودو ایران نمایان خواهد شد. هر چند بهتر بود آرش میراسماعیلی هم به عنوان سرمربی تیم ملی در کنار او بود تا تغییر قوانین و تاثیر آن بر جودو روز دنیا را از نزدیک تجربه می کرد.
رقابتهای بانکوک نشان داد که جودو دنیا در حال بازگشت به اصل خود است و کشورهایی که با واردکردن فنون غیره از جمله فنون کشتی در حال رسیدن به اوج بودند از این قافله عقب خواهند ماند. کشورهایی مثل روسیه ، گرجستان ، ازبکستان و تیم ملی ایران که در برخی اوزان از چوخه کارها استفاده می کنند.
در این بین جودوی روز دنیا چیزی است که در اروپا رایج است و ژاپنی ها آن را به نمایش می گذارند. در واقع ماریو ویزر رئیس فدراسیون جهانی قصد دارد جودو اصیل و با ریشه بر روی تاتامی به نمایش گذاشته شود و تمامی اصلاحات و اقدامات او نیز در همین راستا پیش می رود.
جودوی ایران نیز اگر می خواهد در این هیاهوی پیشرفت، جایی برای خود در قافله جودو روز دنیا دست و پا کند باید از همین امروز کار و فعالیت را آغاز کند. اگر برنامه ریزی برای چهار سال آینده و مدال آوری در 2012 لندن در فدراسیون جودو هدف گذاری شده است باید از هم اکنون حواشی را از بین برد و بیش ازگذشته کار و فعالیت را در دستورکار قرار داد.
جودو ایران باید حضور خود در میادین بین المللی و تورنمنت های سطح بالای اروپا را افزایش داده و نگاه خود را به سمت استفاده از مربیان طراز اول اروپا تغییر دهیم.
آرش میراسماعیلی باید به جای استخدام مربیان گرجی، به فکر بهره بردن از دانش مربیان خوب ژاپنی و یا کشورهای اروپای چون فرانسه باشد.
ازسوی دیگر نگاه مسئولان سازمان تربیت بدنی به جودو باید بیش از گذشته نگاه حمایتی باشد. چرا تغییرات جودو به سوی ماندگاری در المپیک پیش می رود و اگر می خواهیم در لندن جودو مدال کسب کند باید حمایت ها را افزایش دهیم.
نظر شما