به گزارش خبرنگار مهر، علی موسوی گرمارودی در مراسم تشییع طاهره صفارزاده که در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد، بخشهایی از نقدی را که بر مجموعه "سفر پنجم" نوشته بود برای حاضران خواند و گفت: شعر طاهره صفار زاده در نهایت سادگی از صراحت کامل در برابر ظلم و ستم ایستاده بود.
وی در ادامه صحبتهایش با اشاره به نقدی که محمد حقوقی بر روی مجموعه "سد بازوان" نوشته و در مقدمه این کتاب منتشر شده بود یاد کرد. حقوقی در این مقدمه از ظهور چنین شاعری ابراز شگفتی کرده بود .
موسوی گرمارودی اوج و کمال شعر صفارزاده را مجموعه "سفر پنجم" خواند که در آن مجموعه شاعر به ظرفیتهای تازه شعری رسیده بود. وی در این مورد گفت: این کتاب با شعر "سفر سلمان" آغاز می شود که پیش از انقلاب سروده شده و یکی متعهدترین شعرهای انقلابی محسوب می شود. این نشان می دهد که طاهره صفارزاده پیش از انقلاب نیز در شمار یکی از شاعران متعهد و حتی موفق ترین آنها قرار گرفته بود.
وی ادامه داد: از ویژگیهای شعر صفارزاده آگاهی در گزینش واژگان و مفاهیم انقلابی و دینی بود . شعر او از ایدئولوژی ویژه ای برخوردار بود که ریشه های این ایدئولوژی را می توان در قرآن جستجو کرد. وی شاعری نبود که دچار رکود شود و شعر او مسیر خوبی را پیش گرفت.
گرمارودی با اشاره به تاسیس کانونی انقلابی در اوایل سالهای 57 گفت: به پیشنهاد صفارزاده کانونی متشکل از آیت الله بهشتی، شهید باهنر، متوسلی، میر حسین موسوی، الاهه رهنورد و من تشکیل شد تا در این کانون برنامه های فرهنگی را پیش بگیریم.
وی در پایان سخنانش طاهره صفار زاده را زنی نقش آفرین خواند که هرگز در زندگیش در مقابل ظلم سکوت نکرد و در هر حوزه ای که وارد می شد دست جوانها را می گرفت.
نظر شما