به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد کریمی ظهر سه شنبه در حاشیه جلسه کارگروه صنعت و معدن مازندران در گفتگو با خبرنگاران دسترسی نسبی به چهار نوع زیر ساخت حمل و نقل کالایی، مجاورت با کانونهای تولید انرژی، در اختیار داشتن برخی زیرساختهای اقتصادی همانند بندر امیرآباد، وجود برخی از تولیدات خاص مواد اولیه صنایع همانند صنایع تبدیلی مرتبط با کشاورزی، وجود جاذبه های طبیعی و گردشگری، وجود شهرکها و نواحی صنعتی در دست احداث از جمله مزیتهای نسبی استان بیان کرد.
سید محمد کریمی گفت: وجود معادن غنی مانند ذغال سنگ، فلورین، پوکه معدنی و باریت بستر مناسبی جهت توسعه استان محسوب می شود.
وی فقدان صنایع ملی و مادر، نبود فرهنگ ایجاد توسعه صنعتی و معدنی در استان و عدم توجه به این بخش، کمبود منابع مالی مورد نیاز بخش صنعت و معدن، کمبود راه دسترسی به مناطق کوهستانی، عدم وجود شهرکها و نواحی صنعتی با وسعت کافی و فقدان مطالعات کافی در این بخش از جمله مشکلات حوزه صنعت و معدن استان بیان کرد.
استاندار گفت: توسعه شهرکهای صنعتی موجود، ایجاد صنایع بزرگ و مادر، تشکیل اتاق فکر به منظور عملیاتی کردن برنامه های استان، ایجاد موسسات و شرکتهای بزرگ صادرات، اصلاح قوانین و مقررات زیست محیطی و عملیاتی کردن مصوبه هیئت دولت در خصوص مشوقهای صنعتی استانهای کمتر توسعه یافته برای استان مازندران را از جمله راهکارهای توسعه حوزه صنعت و معدن استان است.
معادن زغال سنگ کارمز، کیاسر، گلیران، کره سنگ از جمله واحدهای مهم معدنی و کارخانه کشت و صنعت شمال، کاله آمل، مجتمع صنایع غذایی کاج صبا و صنایع چوب و کاغذ، سیمان مازندران و کشتی سازی صدرا از جمله واحدهای مهم صنعتی استان هستند.
تعداد معادن به بهره برداری رسیده استان ۱۴۵ فقره با ظرفیت استخراج ۶/۹ میلیون تن در سال و تعداد واحدهای دارای پروانه بهره برداری مستقر در شهرکهای صنعتی استان ۴۱۴ واحد است.
نظر شما