به گزارش خبرگزاری مهر، آبهای رنگی پسماندهای صنعتی یکی از مشکلات جدی محیطی است که باعث تغییر رنگ آب روها و انسداد مسیر ورود نور خورشید در گیاهان و در نتیجه جلوگیری از فتوسنتز و انقراض گونه های مختلف از گیاهان خواهد شد.
رنگدانه های ترکیبی به منظور تولید رنگهای صنعتی، رنگهای تزئینی و رنگ دانه های عکاسی و بسیاری از موارد دیگر به صورت گسترده ای توسط صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته است بازگشت این رنگدانه ها به صورت پسماندهای صنعتی به طبیعت می تواند آسیب جدی به محیط زیست وارد کند.
برای رفع این مشکل محققان الجزیره ای اعلام کردند هیچ ماده ای مانند پوست پرتقال قادر به از بین بردن رنگهای اسیدی صنعتی نخواهد بود.
این محققان در بررسی روشهای ممکن برای تصفیه آب پسماندهای صنعتی دریافتند که این ماده می تواند تاثیر بسزایی در این عملیات داشته باشد.
در حال حاضر از این ماده در از بین بردن چهار نوع رنگدانه اسیدی صنعتی در نمونه های شبیه سازی شده آزمایشگاهی از آبهای آلوده استفاده شده و محققان با انجام این آزمایش دریافتند که میزان زمان جذب رنگدانه ها توسط این ماده به میزان تراکم رنگدانه ها و ساختار شیمیایی آنها در ارتباط بوده و عملیات تصفیه در دمای 25 درجه سلسیوس به خوبی صورت خواهد گرفت.
در عین حال میزان جذب رنگدانه های پرقدرت مانند آبی نیلوسن، زرد اریونیل و قرمز نیلومین در هر گرم از پوست پرتقال 40 الی 70 میلی گرم خواهد بود.
بر اساس مشاهدات به عمل آمده این ماده در تست های آزمایشگاهی توانایی بالقوه ای را در تصفیه آب پسماندهای صنعتی در سطوح تمرکز متفاوت از رنگدانه ها از خود نشان داده و می تواند جایگزین مناسبی برای شیوه های رایج و گران قیمت باشد.
بر اساس گزارش ساینس دیلی، این ماده در عین حال می تواند در از بین بردن دیگر عناصر نامطلوب و خطرساز در محلولهای صنعتی موثر واقع شود.
محققان بر این باورند که این تحقیقات اکنون باید در نمونه های واقعی مورد آزمایش قرار گرفته تا بتوان قدرت تصفیه این ماده را به اثبات رسانده و با شناسایی ساختار بیوشیمیایی پوست پرتقال میزان جذب رنگدانه های متفاوت توسط این ماده را تعیین کرد.
نظر شما