۷ آبان ۱۳۸۷، ۱۷:۱۴

در مناسک حج امسال؛

1290 روحانی، معین و معینه، زائران ایرانی را راهنمایی می کنند

1290 روحانی، معین و معینه، زائران ایرانی را راهنمایی می کنند

معاون امور روحانیون سازمان حج و زیارت گفت: در مناسک حج امسال 1290 روحانی، معین و معینه در مراسم حج امسال زائران را هدایت می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالفتاح نواب در یک نشست خبری با بیان اینکه امسال 500 کاروان از شیعیان و 50 کاروان اهل سنت راهی خانه خدا می شوند تا در مناسک حج شرکت کنند، افزود: همچنین یک کاروان مشترک از هموطنان شیعه و سنی همزمان با آغاز مراسم در مراسم حج  امسال شرکت می کنند.

وی با اشاره به اینکه برای هر 100 زائرخانه خدا یک روحانی کاروان درنظر گرفته ایم، اظهار داشت: برای کاروانهایی که بیش از 100 زائر دارند یک معین یا معینه که  راهنمای زائران می باشند، به تناسب جمعیت مونث یا مذکر تعلق می گیرد.

معاون امور روحانیون سازمان حج و زیارت کشور افزود: 531 روحانی، 395 معین و 364 معینه در مراسم حج امسال زائران ایرانی را هدایت می کنند.

 نواب از ارزیابی عملکرد روحانیون کاروان ها توسط رابطین سازمان حج و زیارت خبر داد و گفت: همچنین عملکرد روحانیونی که امسال در عتبات عالیات همچون کربلا و سوریه و ... زائران را همراهی کرده اند مورد ارزیابی قرار گرفته است.

وی  جلسات توجیهی روحانیون استانها را از دیگر فعالیتهای صورت گرفته معاونت امور روحانیون سازمان حج خواند و اظهار داشت: این جلسات برای آشنایی روحانیون با فتاوای مراجع و مسائل روز تشکیل شده که در آن حساسیتهای موجود در خصوص مسائل روز نیز تشریح شده است.

معاون امور روحانیون سازمان حج و زیارت در خصوص برخی اعتراضات در باره توزیع کتابهای وهابیت در مناسک حج گفت: این موضوع اگر چه همواره مورد اعتراض ما می باشد  اما حاجیان باید مواظب این موضوع باشند و از گرفتن این کتابها خودداری کنند.

نواب تصریح کرد: البته زائران ما نسبت به این موضوع نا آگاه نیستند و این مسئله تنها مختص به حاجیان ایرانی نمی باشد ولی توجیه مقامات عربستان اینگونه است که این کتابها به همه کشورها مرتبط است.وی تاکید کرد: روحانیون و زائران به هوش باشند که به فتنه های احتمالی که ممکن است  توسط وهابیون طراحی گردد، گرفتار نشوند.

حجت الاسلام نواب درپاسخ به توافقات انجام شده درباره بهره گیری از کتابهای ادعیه در موسم حج اعلام کرد: با مذاکرات انجام شده با  مسئولان سعودی اجازه ورود برخی کتابها انجام شده  زائران ایرانی می توانند کتابهایی همچون ادعیه و زیارت اهل بیت یا اعمال و آداب زیارت را همراه خود ببرند.

وی درباره جلسات توجیهی زائران نیز گفت: کسانی که مدینه قبل هستند باید 10 جلسه کلاس برای آنها برگزار شود و افرادی که مدینه بعد هستند باید 12 جلسه کلاس را سپری کنند.

معاون امور روحانیون سازمان حج و زیارت  درباره بازدید از اماکن متبرکه ای همچون خیبر ، فدک و ... که با شهر مدینه فاصله دارد و ممکن است بعضی از زائران بخواهند از آنجا دیدن کنند، گفت: به دلیل مشکلاتی که برای زائران کشورمان در این مکانها ممکن است ایجاد شود بازدید از این مکان ها را به آنها توصیه نمی کنیم، گرچه روسای کاروانها می توانند تدابیری را برای زائران محقق و دانش پژوه که مایل به دیدن ازاین اماکن هستند، فراهم آورند.

نواب در پاسخ به این سئوال که با توجه به تعدد فتاوای مراجع در مسائل حج ، معاونت امور روحانیون سازمان چه تدابیری را اندیشیده اند، افزود: از روحانیون کاروانها خواسته ایم زائران را بر اساس مراجع تقلید خودشان راهنمایی کنند و احکام آنها را در اختیارشان قرار دهند.

وی تاکید کرد: روحانیون می توانند در جایی که  فتاوای مراجع نزدیک به هم است  آن را برای همه زائران توضیح دهند و در صورتی که فتاوای مراجع مورد تقلید زائران نزدیک به هم نباشد، روحانیون باید احکام هر زائر را به صورت جداگانه برای آنها تشریح کنند.

معاون امور روحانیون سازمان حج و زیارت در خصوص حضور  زائران در نماز جماعت در اماکن شریف نیز تاکید کرد: به زائران توصیه می کنیم همانند سالهای گذشته در نماز جماعت حرم نبوی و مکه مکرمه شرکت کنند.

کد خبر 773218

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha