۷ آبان ۱۳۸۷، ۱۹:۰۹

پورمحمدی خبر داد(1):

تشکیل 8 کارگروه ویژه بررسی تاثیر بحران مالی دنیا بر ایران

تشکیل 8 کارگروه ویژه بررسی تاثیر بحران مالی دنیا بر ایران

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از تشکیل 8 کارگروه ویژه برای بررسی تاثیر بحران مالی دنیا بر اقتصاد ایران و افزایش جذب سپرده های خارجی در بانکهای داخل کشور خبر داد و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران کمترین آسیب را از بحران مالی جهان خواهد دید.

به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که قرار بود سید شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در محل این وزارتخانه در یک نشست مطبوعاتی به بررسی فرصتهای اقتصاد ایران و بحران مالی جهانی بپردازد، بنا به دلایلی وی در این نشست شرکت نکرد و معاون امور بیمه ، بانک و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی به جمع خبرنگاران آمد.

سید حمید پورمحمدی امروز در این نشست که با بیش از یک ساعت تاخیر برگزار شد، در خصوص "بررسی فرصتهای اقتصاد ایران و بحران مالی جهانی" گفت: این بحران از بازار رهن اولیه و ثانویه بازار مالی آمریکا آغاز شد و به بازار پولی سرایت کرد و سپس به بقیه بازرهای پولی و مالی دنیا تسری یافت و وارد بخش واقعی اقتصاد شد.

معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه ایران به عنوان یک کشور در صحنه جهانی باید حساسیت خود را در مورد این موضوع داشته باشد، افزود: ایران باید در این خصوص نقش موثر و فعال در قبال فعالیتهای بین المللی ایفا کند.

وی گفت: دلایل و ریشه های بحران مالی جهان باید توسط متخصصین شناسایی شود و آثار و پیامدهای آن برای دنیا و ایران مطرح شود، بنابراین لازم است که سازو کارهایی فراهم شود تا هم تحولات مالی جهان رصد و هم آثار آن بر روی اقتصاد کشور مشخص شود، همچنین باید از فرصتهایی که این بحران برای اقتصاد ما ایجاد می کند، استفاده کنیم.

تشکیل 8 کارگروه ویژه

پورمحمدی به ماموریت ریس جمهوری به وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و برخی از وزرا در خصوص بررسی بحران مالی جهان بر اقتصاد ایران اشاره و تصریح کرد: با توجه به این ماموریت، 8 کارگروه برای بررسی آثار، چالشها، فرصتهای تحول مالی و اقتصاد بین المللی تشکیل شد.

وی کمیته پولی کشور متشکل از بانک مرکزی، بانکهای دولتی و خصوصی، وزارت امور اقتصادی و دارایی برای بررسی آثار پولی بحران، کمیته بازار سرمایه برای بررسی آثار فرصتهای سرمایه گذاری، جذب سرمایه گذاری خارجی، خرید دارایی های خارجی، متشکل از وزارت اقتصاد، سازمان و شرکت بورس، برخی از شرکتهای بورسی و کارگزاریهای بورس را از جمله این کمیته ها عنوان کرد و اظهارداشت: در تمام این کمیته ها بخش خصوصی، تعاونی و اساتید دانشگاهی حضور دارند.

پورمحمدی همچنین از تشکیل کمیته ای در حوزه نفت و انرژی متشکل از وزارت نفت، نیرو و کمیته صنعت و کشاورزی، کارگروه مسکن، کارگروه گردشگری و خدمات در همین راستا خبرداد و افزود: همچنین کارگروهی برای نظریه پردازی و ارائه دیدگاه های اقتصادی دنیای اسلام متشکل از علما و اساتید دانشگاهی برای پاسخگویی به نیازهای فکری و نظری حوزه های اقصادی جهان نیز تشکیل شده است.

برگزاری همایشی در تهران

وی همچنین از برگزاری همایش بحران مالی جهانی، چالشها و فرصتها در روز شنبه هفته آینده در تهران خبرداد و بیان کرد: کمیته های مذکور دستاوردهای خود را در این کمیته ارائه می دهند و نتیجه همایش در دستور کار کارگروه هایی که در راستای دستور رئیس جمهوری تشکیل شده،  قرار می گیرد تا راهبردهای اساسی تبیین شود.

بحران مالی اخیر جهانی؛ دومین بحران 100 سال گذشته

معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزیر امور اقتصادی و دارایی بحران مالی اخیر جهانی را دومین بحران 100 سال گذشته در دنیا ذکر و اضافه کرد: ایران به لحاظ شرایط خاص خود در بین کشورهای دنیا از این بحران کمترین آسیب را می برد، گرچه ایران از این بحران مالی خوشحال نیست، اما خود را برای کاهش آثار و آسیبهای احتمالی بحران آماده می کند وآنچه در توان دارد در حوزه اجرا و نظری در اختیار جهانیان قرار می دهد. 

وی در پاسخ به این سئوال که چرا ایران از این بحران آسیب زیادی نمی بیند، گفت: اقتصاد ایران پیوستگی شدید و عمیقی با بازار پولی و سرمایه دنیا ندارد و سازو کارهای نظام پولی کشور بانکداری اسلامی است که در این نظام تمامی راههایی که منجر به آسیب ناگهانی به جامعه و ضرر شدید می شود، لحاظ شده و این امتیاز نظام پولی اقتصاد اسلامی نسبت به بقیه نظامها است. 

وی ادامه داد: گرچه جدایی از دنیا، آسیبهایی را نیز برای کشور داشته، اما از آسیبهای کنونی جهام مصون مانده است.

ایجاد فرصت برای ایران

به گفته پور محمدی این بحران بر اقتصاد ایران به جز کاهش قیمت نفت که جهانی بوده، اثری دیگری نداشته است، به نحوی که حتی فرصتهایی ایجاد شده که باعث جذب سرمایه های خارجی و حضور فعالان اقتصادی در کشور شده است.

وی گفت: کارگروههای تشکیل شده در خصوص تاثیر بحران جهانی بر اقتصاد به دولت در خصوص تعیین قیمت نفت در بودجه سال آینده مشورت خواهد داد.

معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به این سئوال که بحران جهانی هم اکنون در حال فروکش کردن است، آیا نیازی به تشکیل این کارگروه ها است؟ گفت: شرکتهای بزرگ غربی و بانکهایی که درصد ریسک آنها صفر بوده، نه تنها دچار ریسک شده اند بلکه ورشکست شده اند، بنابراین این بحران اثر خود را خواهد گذاشت ولی آثار منفی آن بر اقتصاد ایران حداقل خواهد بود.

پور محمدی خاطرنشان کرد: آمار روزانه جذب سپرده های شعب بانکهای سراسر کشور نشان از اقبال فعالان اقتصادی جهانی برای حضور در ایران است، به نحوی که فقط در یکی از بانکهای کشور در یک هفته گذشته میزان رشد سپرده ها 200 میلیون دلار بوده است.

وی ادامه داد: این در شرایطی است که ایران تحریمها و محدودیتهای بین المللی برای نظام بانکی ایران وجود دارد.

دو اقدام دولت برای حمایت از بانکها

وی از انجام دو اقدام دولت برای حمایت از بانکهای کشور در بحران احتمالی ازجمله  بازپرداخت بدهی دولت به بانکها و تقویت بانکها و اراده لایحه ای در این خصوص توسط دولت به مجلس و همچنین تشکیل کارگروهی در وزارت اقتصاد و بانک مرکزی  خبرداد و گفت: در راستای تشکیل این کارگروه ها قرار است، در هر بانک 100 طرح اشتغال زا و تولیدی نیازمند تامین مالی، تسهیلات دریافت کنند، همچنین 100 طرح تولیدی نیمه تمام هر بانک می توانند تسهیلات دریافت نمایند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی یادآور شد: همچنین 5 میلیارد دلار از محل حساب ذخیره ارزی برای تامین سرمایه درگردش به واحدهای تولیدی اختصاص می یابد. 

ادامه دارد...

کد خبر 773321

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha