۱۲ آبان ۱۳۸۷، ۸:۵۷

ایران دارای رتبه نخست ایران فناوری نانو در بین کشورهای اسلامی

ایران دارای رتبه نخست ایران فناوری نانو در بین کشورهای اسلامی

تبریز - خبرگزاری مهر: رئیس انجمن نانوفناوری ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه فناوری نانو رتبه 25 جهانی و مقام اول را در بین کشورهای اسلامی دارد.

دکترمجتبی شریعتی نیاسر در حاشیه دومین کنگره بین المللی علوم و فناوری نانو دانشگاه تبریز افزود: دانشمندان کشور ما، طی هفت سال گذشته بیش از یک هزار و 100 مقاله ISI در سطح جهان منتشر کرده اند.

وی با بیان اینکه تا پایان شهریور ماه گذشته نزدیک به دو هزار و 250 پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری در زمینه علوم و فناوری نانو خاتمه یافته است، افزود: هم اکنون در بیش از 10 دانشگاه کشور ارائه دوره های آموزشی علوم و فناوری نانو فعال شده و دو هزار و 400 محقق فعال در این عرصه شناسایی شده است.

شریعتی بر لزوم حمایت های مادی و معنوی از فعالان حوزه فناوری نانو تاکید کرد و گفت: نانوفناوری حوزه وسیعی از علوم مختلف را تحت الشعاع قرار داده و پیشرفت ها و تحولات غیرمنتظره ای را برای بشریت نوید می دهد و بر این اساس کشورهای مختلف جهان با توجه ویژه به این مهم، سرمایه گذاری قابل توجهی را به علوم و فناوری نانو اختصاص داده اند.

دکتر شریعتی با بیان اینکه آمریکا و ژاپن تا سال گذشته به طور یکسان معادل یکصد میلیارد دلار در این زمینه سرمایه گذاری کرده اند، افزود: بالاترین سرمایه گذاری سرانه تا سال گذشته با 1/7 دلار متعلق به کشور ژاپن و پس از آن به کشورهایی چون کره جنوبی، تایوان، آمریکا، اتحادیه اروپا و در نهایت به چین با 2/0 دلار اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه میانگین سرمایه گذاری جهانی در امر پژوهش و توسعه نانو ظرف ده سال گذشته 12 برابر شده است، افزود: کشورهایی چون کره جنوبی و تایوان 20 درصد و آمریکا نیز 65 درصد از کل سرمایه گذاری های خود را در عرصه پژوهش و آموزش های دانشگاهی به فناوری نانو اختصاص داده اند.

به گفته وی، 20 درصد دیگر سرمایه گذاری ها به تاسیس آزمایشگاه های ملی و تاسیسات پایه ای اختصاص یافته است که طبق همین آمار 35 درصد ثبت اختراعات جهان در بخش نانو به آمریکا تعلق دارد.

رئیس انجمن نانوفناوری ایران با اشاره به روند رو به گسترش توسعه سرمایه گذاریها در این حوزه در جهان خواستار حمایت جدی از فعالیت های فناوری نانو در کشور شد و افزود: محققان نیاز به حمایت دارند تجهیزات ناکافی و غیرمتمرکز است یا به دلیل مونوپولی بعضی سازمانها غیرقابل دسترسی است و باید دانست ارتقا دانشگاه ها درعرصه نانو نیز در گرو تامین اعتبار کافی است.

وی تاکید کرد: در شرایط فعلی حمایت از علوم و فناوری نانو چه در بخش آموزش یا پژوهش مستلزم تخصیص اعتبار متمرکز دولتی است چون شاخص های عرضه و تقاضا در نوآوری ها روشن و تعریف شده نیست.

دکتر شریعتی نیاسر در بخش دیگری از سخنان خود به بر ضرورت حمایت از انجمن های علمی اشاره کرد و گفت: انجمن های علمی ترکیبی نهادینه از فرهیختگان، متفکران و متخصصان جامعه بوده و در کشورهای پیشرفته کانون تفکر جامعه به شمار می روند و در نهادهای برنامه ریزی و تصمیم گیری حضور دارند.

وی افزود: متاسفانه با وجود آنکه حدود 190 انجمن علمی در بخش آموزش عالی کشور شکل گرفته است ولی این انجمن ها تاکنون از حمایت لازم برخوردار نبوده و در سال گذشته سرانه کمک به این انجمن ها فقط 40 میلیون ریال بوده است.

وی همچنین بر ضرورت گسترش روابط سیسماتیک بین دانشگاهی و تجدید نظر در روابط علمی بین المللی تاکید کرد و گفت: متاسفانه در این زمینه از همه کشورهای منطقه هم عقب افتاده ایم و همکاری های بین المللی علمی به یک ضد ارزش تبدیل شده است.

کد خبر 773695

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha