۱۱ آبان ۱۳۸۷، ۱۰:۵۴

از سوی وزارت علوم؛

اختیارات و وظایف کمیسیون موارد خاص استانی دانشگاهها تدوین شد

اختیارات و وظایف کمیسیون موارد خاص استانی دانشگاهها تدوین شد

شرایط و ضوابط بررسی موارد خاص در کمیسیونهای موارد خاص استانی در قالب آیین نامه اجرایی کمیسیون موارد خاص استانی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی تدوین شد.

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس جدیدترین آیین نامه موارد خاص استانی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، کمیسیون استانی، مسئول رسیدگی به مشکلات تحصیلی دانشجویان و ارائه راه حل منطقی برای پرونده هایی است که به بررسی بیشتر و قضاوت دقیق تر و همه جانبه نیاز دارد لذا مسایل مربوط به دانشجویان شاغل به تحصیل موسسات به دلایل آموزشی به صورت موردی و خاص، بررسی و در چارچوب برخی اختیارات تصمیمی گیری می شود و رأی صادره کمیسیون استانی برای موسسات متعلق به پرونده لازم الاجرا است.

وظایف و اختیارات کمیسوین درباره دانشجویان دوره های کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد پیوسته شامل موارد زیر است:

صدور اجازه ادامه تحصیل به دانشجویانی که با وجود رعایت مقررات آموزشی در شرف اخراج قرار گرفته اند به شرط آنکه میانگین کل آنها کمتر از 10 نباشد.

صدور اجازه انتقال موقت یا انتقال دائم از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر به دانشجویانی که بر اساس آیین نامه آموزشی موجود واجد شرایط انتقال نیستند.

موافقت با افزایش سنوات تحصیلی دانشجویانی که حداکثر مدت مجاز تحصیل آنان برابر مقررات به پایان رسیده ولی ادامه تحصیل آنها از لحاظ سایر مقررات آموزشی مانعی نداشته باشد.

موافقت با بازگشت به تحصیل دانشجویانی که به دلایل موجه چند نیم سال برای انتخاب واحد و ادامه تحصیل مراجعه نکرده و مشکلی از لحاظ نظام وظیفه ندارند.

موافقت با مرخصی بدون احتساب در سنوات تحصیلی دانشجویانی که دارای مشکلات حاد خانوادگی هستند و یا با ارائه مدارک مستدل به بیماری حاد و مزمن مبتلا شده اند و یا خانمهایی که دوران بارداری و زایمان را سپری می کنند و یا دانشجویان شاغلی که با تأیید بالاترین مقام دستگاه اجرایی ذیربط به خدمات آنان برای حداکثر 3 سال نیاز مبرم باشد.

موافقت با تغییر رشته دانشجویان در همان گروه آزمایشی و مقطع تحصیلی در صورتی دانشجو توانایی ادامه تحصیل در رشته فعلی خود را از دست داده باشد با حفظ  حداقل نمره آزمون سراسری رشته مورد تقاضا در کل کشور در سهمیه مربوط.

وظایف اختیارات دانشجویان کارشناسی ارشد ناپیوسته به شرح زیر است:

موافقت با افزایش سنوات تحصیلی دانشجویانی که حداکثر مدت مجاز تحصیل آنان برابر مقررات به پایان رسیده ولی از لحاظ سایر مقررات آموزشی مجاز به ادامه تحصیل هستند.

موافقت با مرخصی بدون احتساب در سنوات تحصیلی دانشجویانی که دارای مشکلات حاد خانوادگی هستند و یا با ارائه مدارک مستدل به بیماری حاد و مزمن مبتلا شده اند و یا خانم هایی که دوران بارداری و زایمان را سپری می کنند و یا افرادی که با تأیید بالاترین مقام دستگاه ذیربط به خدمات آنان برای حداکثر سه سال  نیاز مبرم باشد.

موافقت با بازگشت به تحصیل دانشجویانی که به دلایل موجه چند نیم سال برای انتخاب واحد و ادامه تحصیل مراجعه نکرده و مشکلی از لحاظ خدمت نظام وظیفه ندارند.

اجازه انتقال موقت یا دائم از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر به دانشجویانی که بر اساس آئین نامه آموزشی موجود مجاز به انتقال نیستند.

به گزارش مهر،‌ بر اساس این آیین نامه، عملکرد کمیسیون استانی از طرف وزارت علوم به طور سالانه مورد ارزیابی قرار می گیرد. در این ارزیابی چگونگی انجام امور جاری کمیسیون، پیشنهادات روان سازی امور و پیام رسانی خط مشی آموزش عالی، ایجاد وحدت رویه بین کلیه کمیسیون ها مورد بحث، بررسی و تبادل نظر قرار می گیرد. ارزیابی عملکرد کمیسیون استانی توسط هیئت نظارت بررسی و در صورت عدم رعایت اختیارات واگذار شده تصمیمات لازم جهت ادامه کار کمیسیون استانی توسط معاون دانشجویی وزارت علوم اتخاذ می شود.

چنانکه دانشجویی نسبت به آراء صادره توسط کمیسیون استانی اعتراض داشته باشد ابتدا درخواست خود را به رئیس کمیسیون استانی ارائه خواهد داد و در صورت عدم رسیدگی، دانشجو می تواند از طریق دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت تقاضای رسیدگی کند.

کد خبر 774855

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha