غلامحسین طباطبایی در گفتگو با مهر گفت: به منظور استفاده بهینه از منابع آب و خاک در سالجاری بالغ بر27 مجتمع تولید گلخانه ای در سطح شرکتهای تعاونی تولید استانهای خوزستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، گیلان، مرکزی، همدان، آذربایجان غربی ایجاد و فعال شده است.
مدیرکل دفتر نظامهای بهره برداری وزارت جهاد کشاورزی عمده مجتمع های تولیدی ایجاد شده را گلخانه ای خواند و افزود: سطح زیرکشت مجتمع های گلخانه ای از حدود 30 هکتار تا 150 هکتار متفاوت است، ضمن اینکه در برخی از استانها مجتمع های تولیدی به دامپروری و آبزی پروری اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اختصاص 6 تا 130 لیتر آب به مجتمع های گلخانه ای در سطح کشور، افزود: در مجتمع های گلخانه ای به میزان نیاز گیاه، آب مصرف می شود و متوسط راندمان مصرف آب از 41 درصد به حداقل 70 درصد افزایش یافته است.
طباطبایی عنوان کرد: دراین مجتمع های تولیدی امکانات مشترک در قالب نظام بهره برداری مشخص استفاده می شود و درعین حال کنترل آفات و بیماریها به راحتی صورت می گیرد، ضمن اینکه میزان مصرف سموم در سطح کنترل شده است.
وی با بیان اینکه ایجاد مجتمع های گلخانه ای در قالب تعاونیهای تولید در اکثر استانهای کشور در حال ایجاد است، افزود: ازابتدای سالجاری مکانیزم شناسایی اراضی قابل توسعه مجتمع های گلخانه ای از سوی استانها در حال انجام است و پیش بینی می شود تا پایان سال تعداد این مجتمع ها ی گلخانه ای در کشور به 50 مجتمع افزایش یابد.
مدیرکل دفتر نظامهای بهره برداری وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: درحال حاضر بیشترین مجتمع های گلخانه ای در استانهای خراسان رضوی، خوزستان، سیستان و بلوچستان واقع شده، ضمن اینکه میزان اشتغالزایی دراین مجتمع ها از 32 نفر در خراسان جنوبی تا 270 هزار نفر در خوزستان ایجاد شده است.
نظر شما