به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد رهبر در نشست هم اندیشی و جلسه پرسش و پاسخ هیئت رئیسه دانشگاه تهران با دانشجویان در تالار فروسی دانشکده ادبیات درباره شائبه امنیتی بودن گیتهای کارتخوان که در مبادی ورودی پردیس مرکزی دانشگاه تهران نصب شده اند پاسخ داد.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه "هزینه بردار بودن و امنیتی بودن گیتهای نصب شده در ورودیهای دانشگاه بارها از سوی دانشجویان به عنوان یک سئوال اساسی مطرح شده است." گفت: ویژگی کارت دانشجویی دانشجویان دانشگاه تهران از سال 84 تا کنون تغییری نکرده و آن ویژگی که منجر به استفاده هایی نظیر شناسایی الکترونیکی کارت توسط کارتخوان می شود از همان سالهای گذشته در کارتهای دانشجویی قرار داده شده است.
وی در توضیح بیشتر گفت: یعنی کارتهایی که امروز توسط کارتخوان خوانده می شوند کارتهای جدیدی نیستند بلکه خاصیت لازم برای شناسایی توسط کارتخوان از سالهای قبل در آنها بوده که امروز دارد استفاده می شود بنابراین ایده نصب این گیتها ایده امسال و پارسال نیست بلکه ایده هایی است که از سالهای قبل در دانشگاه مطرح بوده است.
رئیس دانشگاه تهران در تبئین علل استفاده از گیتهای کارتخوان در مبادی ورودی دانشگاه تهران به امکانات محدود دانشگاه تهران، کوی دانشگاه، دانشکده ها و ... اشاره کرد و گفت: امکانات دانشگاه اعم از فضایی که دانشجویان در آن حرکت می کنند و سایر امکانات فیزیکی و تجهیزاتی دانشگاه مناسب تر است که در اختیار دانشجویان دانشگاه تهران باشد تا اینکه بخواهد مورد استفاده سایرینی قرار گیرد که دانشجوی دانشگاه تهران نیستند.
فرهاد رهبر ادامه داد: در کوی دانشگاه تهران ظرفیتها محدود است و دانشجویان گلایه مند هستند اما در همین کوی دانشگاه بخش قابل توجهی از ظرفیتها را دانشجویان غیر مجازی اشغال کرده اند که از همه دانشگاههای تهران اعم از دولتی و آزاد در آن حضور دارند. حدود یک هزار و 200 دانشجوی غیر مجاز در کوی دانشگاه ساکن هستند اما در همین کوی دانشگاه از نظر فضای سلف سرویس، اتاقها، ورزشگاهها و ... در مضیقه هستیم.
وی افزود: امکانات دانشگاه تهران محدود است و این امکانات متعلق به دانشجویان دانشگاه تهران و باید شرایطی را فراهم کنیم تا دانشجویان دانشگاه تهران از آن بهره بگیرند، اگر مازادی بود آنگاه سایر دانشجویان می توانند از آن استفاده کنند. شناسایی الکترونیکی کارتهای دانشجویی کاری نیست که ما آغاز کرده باشیم بلکه در اکثر دانشگاههای معتبر دنیا خیلی وقت است که این کار را کرده اند.
به گفته وی در همه دانشگاههای معتبر دنیا دانشجویان وقتی می خواهند از محلی مانند کلاسها، سایتهای رایانه، آزمایشگاهها و ... که امکانات دانشگاهی وجود دارد با کارت دانشجویی عبور می کنند اما چون امکانات دانشگاه تهران محدود بوده مجبور شده اند کارتخوانهای الکترونیکی را نه در محل آزمایشگاهها و ... بلکه از چار در ورودی دانشگاه نصب کنند.
اظهارات جالب توجه فرهاد رهبر در مورد سابقه فعالیتهای امنیتی خود
فرهاد رهبر با بیان اینکه "برخی می خواهند از نکته ای سوء استفاده کنند" گفت: برخی القا می کنند که گیتهای کارتخوان جلوی درهای دانشگاه تهران امنیتی است و دلیلش هم این است که رئیس دانشگاهی که اخیرا آمده یک زمانی در سرویس اطلاعاتی کشور خدمت کرده و ایده های امنیتی دارد. به شما دانشجویان می گویم که 4 سال معاون وزیر اطلاعات در حوزه اطلاعات اقتصادی بودم یعنی همان جایی که با قاچاقچیان، مفسدان اقتصادی، مافیای اقتصادی و کسانی که خون ملت را می مکنند مقابله می کردیم.
دانشجو سوژه امنیتی نیست
وی با افتخار به دوران مسئولیت در وزارت اطلاعات ادامه داد: در آن دوره مورد تهدید فراوانی قرار گرفتم و یاد گرفتم از خود و اطرافیانم چگونه دفاع کنم. این سابقه ام است و هیچ ابایی از آن ندارم اما عده ای می خواهند از سابقه امنیتی بنده سوء استفاده کنند تا بگویند که این گیتها امنیتی است. تاکید می کنم که این گیتها هیچ خاصیت امنیتی نمی تواند برای ما داشته باشد زیرا طرف خطاب ما 30 هزار دانشجو هستند که 30 هزار سوژه امنیتی نیستند و اصلا اگر بخواهم دانشجو را سوژه امنیتی فرض کنم پس اصلا نباید به دانشگاه بیایم.
رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: اگر کسانی نگران اند که از گیتهای کارتخوان استفاده امنیتی شود، مطمئنم که تعداد این افراد از تعداد انگشتان دست هم فزونی نمی کند. یقین دارم در دانشگاه تهران حتی یک نفر هم به عنوان دانشجوی دانشگاه تهران وجود ندارد که من بتوانم او را یک سوژه امنیتی فرض کنم و برای یک یا دو سوژه امنیتی اصلا این تجهیزات لزومی ندارد و کاربردی هم ندارد.
کسانی که گیتهای دانشجویی را امینتی می دانند به دنبال سوء استفاده در آینده هستند
فرهاد رهبر افزود: کسانی که تاکید دارند کاربرد این گیتها امنیتی است فقط می خواهند از این فضا سوء استفاده کنند که بعدها اگر خواستند از فضای دانشگاه سوء استفاده کنند برایشان امکان پذیر باشد و اگر روزی خواستند با پوشش دانشجویی یک تحرک ضد دانشجویی تدارک ببینند برایشان امکانپذیر باشد.
دولت دانشجویی را در دانشگاه تهران راه اندازی کنیم
وی با بیان اینکه دانشگاه محل پرسشگری است، افزود: جنبش دانشجویی قطعا دارای جایگاه است. همه باید از روحیه با نشاط سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دفاع کنیم و این روحیه را تشویق کنیم. به تشکلهای دانشجویی پیشنهاد دادیم که دولت دانشجویی را در دانشگاه تهران راه اندازی کنیم و دولت سایه دولت اصلی بشویم و خودمان الگوی دولت را آنجا تمرین کنیم و انتقادات خود را به دولت بگوییم.
مجلس دانشجویی نیاز داریم
رئیس دانشگاه تهران افزود: امروز در کشور مجلس دانش آموزی داریم اما مجلس دانشجویی نداریم. دانشجویان را تشویق به تشکیل مجلس دانشجویی در دانشگاه تهران می کنیم تا افکار عالمانه خود را به مسئولان کشور منتقل کنند. دانشگاه محل تضارب آراء است اما محلی برای جنجال بیهوده نیست. اگر قرار باشد غیر دانشجویی برای جنجال و بر هم زدن نظم در دانشگاه حضور پیدا کند قطعا اولین کسی هستم که مقابلش خواهم ایستاد، نه با گیتهای ورودی بلکه با تمام ابزار موجود.
فرهاد رهبر گفت: اگر قرار باشد یک نفر در مانیتور امنیتی قرار گیرد ابزار دیگری وجود دارد که نیازی به هیچ هزینه ای هم ندارد. یقین دارم در دانشگاه تهران چنین موردی نداریم. سابقه امنیی بنده و نصب گیتها هیچ ارتباطی با هم ندارند. کارتهای دانشجویی که در اختیار شماست مربوط به 5 سال پیش است، زمانی که من اصلا در دانشگاه تهران مسئولیتی نداشتم.
نظر شما