به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام دکتر بهرام محمدیان شب گذشته در مراسم افتتاحیه جشنواره با اشاره به نامگذاری سال جاری به عنوان سال نو آوری و شکوفایی از سوی مقام معظم رهبری برگزاری جشنواره هایی از این دست را تاثیرگذار در تحقق نوآوری و شکوفایی در کشور و تصویرگر این اهداف در عرصه های آموزشی، تربیتی وعلمی توصیف کرد.
وی آموزش و پرورش را پیشگام در استفاده از ابزار آموزشی و تربیتی دانست و افزود: سینما، رسانه ای معجزه ساز و شگفتی آفرین است و اگر چه از این رسانه، عمدتا به صورت تفریحی و سرگرمی استفاده می شود، اما جشنواره فیلم رشد در پی کشف تاثیرات شگرف سینما در زمینه های آموزشی وتربیتی است.
معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش جشنواره فیلم رشد را پرچمدار استفاده از توانمندی های سینما در آموزش و پرورش، ذکر و اظهار کرد: ما باید برای ایجاد تغییر و تحول در نظام آموزشی و بهره گیری از فناوری آموزشی ( تکنولوژی آموزشی ) به یک برنامه و الگوی ایرانی، اسلامی دست پیدا کنیم و متناسب با شرایط خود و بهره مندی از تجربیات جهانی، دور نما ( استراتژی) و راه و روشها ( تاکتیکها و تکنیکها) را به شکلی دقیق و پویا کنیم که لازمه این کار یک مطالعه همه جانبه درباره اقتضائات، داشته ها و نداشته های خود و نیز تجربیات جهانی است.
وی با اشاره به مطلب فوق با بیان این که در برخی موارد اقداماتی صورت گرفته اما کافی نیست و لذا باید هر چه سریعتر تکمیل شود و از دل آن برنامه اجرایی مدون به دست آید گفت: از مجموع نظرات کارشناسان درباره فناوری آموزشی، سه مفهوم بیشتر خودنمایی می کند که مفهوم اول یا سنتی، فناوری یا تکنولوژی آموزشی به معنای استفاده از ابزارهای آموزشی، مفهوم دوم، طراحی فرآیند آموزشی با استفاده از روانشناسی یادگیری و شرایط یادگیرنده که در کوتاهترین زمان با بیشترین فراگیری و کم ترین هزینه، حداکثر بازدهی یعنی یادگیری عمیق و پایدار تامین شود و مفهوم سوم ، راه و روش مشکل یابی آموزش و پرورش و حل آن است.
محمدیان افزود: با این اوصاف به نظر می رسد که بهره گیری از سینما در آموزش روندی مشابه به خود فناوری آموزشی دارد و سعی می شود که جایگاه تعریف شده ای برای این ابزار در طراحی فرآیند آموزشی در نظام آموزش و تربیت کشور در نظر گرفته شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: البته هدف تنها استفاده از فیلم و سینما در آموزش و پرورش نیست بلکه بهره برداری آگاهانه از فیلم آموزشی در زمانی است که دیگر مواد آموزشی در رسانه ها کارایی کمتری نسبت به تصویر متحرک دارند و به جهت هزینه و فایده، فیلم مناسبتر است و در یادگیری عمیق و پایدار نقش روشن تری دارد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی در ادامه این موضوع را نیز یادآور شد که هر فیلمی را نمی توان به راحتی فیلم آموزشی نامید، بلکه فیلم آموزشی باید به گونه ای طراحی و ساخته شود که مشکل آموزش و یاد گیری را برای یادگیرنده حل کند واحساس شود که یادگیرنده با دیدن فیلم آموزشی بسیار بهتر و عمیق تر موضوع درسی و تربیتی را فرا گرفته است.
وی گام نهادن فیلمسازان کشور در عرصه تولید فیلمهای آموزشی و در طرف مقابل حمایت عملی نظام آموزش و پرورش از این فیلمسازان را خواستار شد و اضافه کرد: ما در این جشنواره ها باید با تجربیات فیلمسازان آموزشی در سایر کشورهای جهان آشنا شویم، زیرا در دنیای امروز که به سرعت در حال تغییر و تحول است جشنواره عرصه ای برای تبادل اطلاعات به روز دنیاست و واقعیت نیز این است که تولید فیلم آموزشی در کشور ما جوابگوی نیاز ما نیست و مطالب زیادی را در این باره باید بیاموزیم.
محمدیان این نکته را نیز یادآور شد که ما باید افق روشن تری برای فیلمسازان آثار آموزشی و استفاده کنندگان این آثار در داخل و خارج کشور ترسیم کنیم تا از این طریق بتوانیم در عمل ازجشنواره های تخصصی مهمی مثل جشنواره رشد بهره لازم را ببریم.
در افتتاحیه سی و هشتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم رشد از مدیران دوره های پیشین این جشنواره با اعطای هدیه معنوی مقدمات سفر خانوادگی به کربلای معلا از سوی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تقدیر شد.
نظر شما