به گزارش خبرگزاری مهر، نمونه آزمایشی یکی از کوچکترین دوربینهای جهان موفق به تولید میدان دیدی 6 برابر بزرگتر از دوربینهای رایج شده است.
این دوربین بسیار کوچک که BugEye یا چشم حشره نام دارد با الهام از ساختار بینایی حشرات طراحی شده و به منظور استفاده های نظامی و همینطور استفاده در انواع آندوسکوپی و بهبود در میدان دید در جراحی های عمیق در بدن انسان تولید شده است.
چشم حشرات به دلیل داشتن تعداد زیادی عدسی که هرکدام دارای زاویه متفاوتی است، قادر به پوشش میدان دید وسیعی بوده و مغز حشرات تصویر هر یک از این لنز ها را به یکدیگر متصل کرده و در نهایت یک تصویر بزرگ و واحد را به وجود می آورد.
به منظور دستیابی به چنین میدان دید وسیعی، دوربینهای رایج باید بر روی سطحی متحرک نصب شود تا توانایی اسکن صحنه را در زوایای مختلف داشته باشد و یا با اتصال به لنز فیش آی جزئیات صحنه را با دقتی بالا ثبت کند که چنین سیستمی بسیار سنگین و حجیم بوده و استفاده از آن با محدودیت روبرو خواهد شد.
محققان دانشگاه ریدینگ انگلستان به منظور تصحیح این سیستم از 9 لنز که هر یک به سمت زاویه ای متفاوت متمرکز است استفاده کردند. هر یک از این لنزها از میلیونها فیبر شیشه ای بسیار شفاف با مرکزی واحد تشکیل شده اند که هر یک از این فیبرها تصویر را به چیپ های حساس به نور منتقل می کند. سپس نرم افزار پردازش تصویر این تصاویر را به یکدیگر متصل کرده و تصویری واحد با میدان دیدی وسیع و شفافیتی بالا به وجود می آورد.
این دوربین به اندازه یک حبه قند بوده و وزن آن برابر یک دهم وزن سیستمهای فیش آی و یا صفحات متحرک خواهد بود.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، این دوربین می تواند در بهبود بسیاری از زمینه های پزشکی به خصوص جراحی های داخلی موثر واقع شده و دریچه ای جدید را از دنیای درونی بدن انسان به پزشکان ارائه کند.
نظر شما