۱۲ آبان ۱۳۸۷، ۹:۵۰

صفحه فروشی در برخی مجلات علمی! / کشف یک متقلب علمی در دانشگاه تبریز

صفحه فروشی در برخی مجلات علمی! / کشف یک متقلب علمی در دانشگاه تبریز

دکتر محمد حسین سرورالدین با هشدار نسبت به تقلبهای علمی در کشور گفت: متاسفانه مجلاتی در کشورمان پولی هستند.

محمدحسین سرورالدین استاد شیمی تجزیه دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه افرادی که در زمینه تدوین پایان نامه کپی برداری می کنند باید از دانشگاه اخراج شوند، گفت: متقلب علمی هر کسی و در هر مقامی که باشد اول به وی تذکر می دهیم اگر تذکر موثر واقع نشد جامعه علمی برای برخورد با تقلبهای علمی منتظر دادگاه نمی شود.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: وقتی اعضای هیئت علمی احساس می کنند کسی دچار تقلب علمی شده است - هر کس که می خواهد باشد فرقی نمی کند - باید به مجلات معتبری که او مقاله فرستاده است مکاتبه شود و اطلاع داده شود زیرا کسی که تقلب علمی می کند در حقیقت حیثیت محققان و پژوهشگران آن حوزه علمی را زیر سئوال می برد بنابراین اعضای هیئت علمی وظیفه می دانند که نه بخاطر مجله و ... بلکه بخاطر اعتقادات، اعتبار، شخصیت و مملکتمان جلویش را بگیریم.

وی با بیان اینکه هیئت علمی برای دفاع از حیثیت علمی از کسی حساب نمی برد، افزود: در ایران طی 30 سال اخیر در حوزه شیمی تجزیه فقط یک جوان بوده که در راه تقلبات علمی افتاده بود که عاقبت به مجلاتی که مقاله فرستاده بود مکاتبه کردیم و وضعیت او را تشریح کردیم.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه متاسفانه مجلاتی در سطح پایین در کشورمان و دیگر کشورها پولی هستند، خاطرنشان کرد: موسسه ای در هندوستان فعال است که مرتب ایمیل می فرستد تا به ازای پرداخت 2 هزار دلار متقاضی را به عنوان دانشمند سال در حوزه تخصصی معرفی کند. این در حالیست که این موسسه اصلا حتی به طور ظاهری نیز از ما در خصوص سوابق علمی مان نمی پرسد و فقط در ازای مقداری پول دانشمندان سال معرفی می کند.    

رئیس سابق دانشگاه تبریز به مهر گفت: ممکن است برخی مواقع در دانشگاهها بدون اینکه استاد بداند یک دانشجو برای تدوین پایان نامه خود به کپی برداری روی آورد. در دانشگاه تبریز در زمانی که مسئول بودم به یک دانشجوی دکتری برخورد کردیم که عینا از سه یا چهار مورد کپی کرده بود و به عنوان پایان نامه ارائه داده بود اما جلویش را گرفتیم و تصمیم به اخراج وی گرفتیم اما دیگر به کناره گیری ام از ریاست دانشگاه منجر شد و نمی دانم اخراج وی به کجا رسیده است.

وی افزود: وقتی کپی برداری در تدوین پایان نامه های تحصیلات تکمیلی درصد بالایی پیدا کند دیگر به آن وضعیت فساد علمی می گوییم اما در کشورمان بسیار نادر است که بخواهند سوء استفاده های این چنینی کنند. البته شنیده ام که برخی پایان نامه هایی را تهیه می کنند و می فروشند، متأسفانه این موضوع در سطح کارشناسی ارشد نگران کننده است و مقدارش در حال افزایش است بنابراین دانشگاهها باید دقت کنند.

کد خبر 775520

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha