۱۲ آبان ۱۳۸۷، ۱۱:۲۹

پور محمدی:

صادرات نفت ایران با رکود مواجه می شود

صادرات نفت ایران با رکود مواجه می شود

معاون امور بانکی بیمه و شرکتهای دولتی وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه ایران از بحران مالی دنیا کمترین آسیب را خواهد دید، در عین حال مطرح کرد: از آنجا که صادرات نفت یکی از مهمترین منابع درآمدی ایران است، در این حوزه با رکود مواجه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حمید بورمحمدی امروز در همایش بحران مالی جهان "چالش ها و فرصتها" در تهران پیش بینی کرد: نظام پولی و مالی کشور در این وضعیت می تواند کمترین آسیب را در بحران اقتصادی ناشی آز بحران آمریکا و دنیا متحمل شود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در حدود بیست و چند سال گذشته، جهان با 9 بحران بزرگ مواجه بوده است هرچند که این بحران نتایج بحرانهای کوچکتری چون بحران مواد غذایی، تورم، افزایش قیمت در کالاهای پایه بوده اما تجربه مطلوبی از نتایج این بحرانها برای هیچ کشوری وجود نداشته است.

وی با بیان آنکه کاهش شاخصهای کلان اقتصادی در جهان از 37 تا 53 درصد بزرگترین نتیجه این بحران است، اظهار داشت: با وجود آنکه کشورهای زیادی متحمل این بحران شده اند و با توجه به اینکه کمکهای مالی بسیاری بانکهای کشورهای غربی تزریق شده است اما این کمکهای مالی چندان در اقتصاد کشورها تاثیر نداشته و بسیاری از بانکها و بنگاههای اقتصادی با ورشکستگی مواجه شده اند.

وی خاطرنشان کرد: کشور انگلیس با 30 درصد تولید ناخالص داخلی با این بحران مالی نتوانست مبارزه کند و حمایتهای مالی و پولی به بانک این کشور از سوی دیگر کشورها موثر واقع نشد و این بحران، شاخص مالی اقتصادی این کشور را بحران جدی مواجه کرده است.

پورمحمدی با بیان این مطلب که فعالیتهای مالی آمریکا، ژاپن و اروپا پاسخگوی رشد منفی اقتصادی این کشورها نبوده است، افزود: مهار چنین بحرانی با توان اقتصادی این کشورها کار ساده ای نیست.

معاون وزیر اقتصاد گفت: این بحران مالی نتیجه پرداخت وامهای کوتاه مدت بانکها و قطع پرداختها و در نتیجه بحران اعتماد و در نهایت ورشکستگی است. در این میان، ایران از این بحران مالی کمترین آسیب را خواهد دید.

وی تصریح کرد: از آنجا که صادرات نفت یکی از مهمترین منابع درآمدی ایران است، در این حوزه با رکود مواجه خواهد شد.

پورمحمدی در پایان افزود: هشت کارگروه از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی مسئول شناسایی تاثیر بحران مالی و تعیین فرصتها است که می توان به حوزه های گردشگری ، تجارت خارجی، انرژی ، بازار پول و سرمایه ، بازرگانی و نظام بانکی و تولید اشاره کرد.

کد خبر 775620

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha