رایگیری زودهنگام در ایالت آیووا که یکی از سرنوشت سازترین ایالت های آمریکا برای تعیین رئیس جمهوری این کشور به شمار می رود، ماه گذشته انجام شد. این رای گیری یک روز پس از آن صورت گرفت که دادگاه این ایالت با انتشار حکمیاعلام کرد که رای دهندگان جدید می توانند ثبت نام کنند و رای غیابی خود را در همان روز به صندوق بریزند. این درحالی است که جمهوریخواهان بر این باور بودند که آراء غیابی اگر در همان روز به صندوق ریخته شود، امکان تقلب در انتخابات را ایجاد خواهد شد.
در همین حال، در پی انتشار شایعاتی مبنی بر احتمال تقلب ازسوی گروه "آکرن" که یک گروه فعال اجتماعی به شمار می آید، پلیس فدرال آمریکا (اف.بی.آی) تحقیقاتی را در این زمینه آغاز کرد. گفته می شود این گروه در جریان ثبت نام بیش از یک میلیون و 300 هزار شهروند آمریکایی، مرتکب تقلب و یا اعمال فشار بر رای دهندگان شده است.
ستاد انتخاباتی جان مک کین، این گروه را متهم کرده که جوانان، کارگران و خانواده های فقیر را برای رای دادن به باراک اوباما کاندیدای دموکرات ها تشویق کرده است.
البته باید به این نکته اشاره داشت که تقلب و اعمال فشار بر برگزارکنندگان انتخابات در آمریکا همواره در این کشور به اصطلاح دموکراتیک وجود داشته و به دفعات بسیار مشاهده شده است. روش های تقلب در انتخابات آمریکا نیز گوناگون است.
ازجمله این روش ها می توان به گم شدن صندوق های آراء، تغییرات در ثبت نام رای دهندگان و شمارش آراء و همچنین مانع تراشی برای حضور تمامی رای دهندگان در پای صندوق ها اشاره کرد اما یکی از معمول ترین روشهای تقلب انتخاباتی در آمریکا بدین گونه است که مسئولان ثبت نام، افراد خاصی همچون سیاهپوستان و افراد کم سواد یا فقیر را به بهانه هایی ثبت نام نمی کنند و این مسئله باعث عدم حضور این افراد در انتخابات می شود.
همچنین براساس نتایج نظرسنجی اخیر شبکه تلویزیونی فاکس نیوز، 60 درصد از مردم آمریکا عقیده دارند که تقلب در حد بسیار زیاد و یا تقریبا زیادی خواهد بود. 35 درصد هم انجام این تقلب را بعید دانستند.
از میان افرادی که به تقلب باور داشتند، 47 درصد گفتند که این امر به نفع حزب دموکرات و 35 درصد هم آن را به نفع جمهوریخواهان دانستند. این نظرسنجی اواخر اکتبر صورت گرفت.
در همین حال، مقامات ایالت لاس وگاس که مقر فعالیت دفاتر اصلی گروه اجتماعی آکرن مظنون بوده است، اخیرا به یک مقر این گروه حمله کرده و دفاتر و اسناد رایانه ای آنان را ضبط کردند. این مقامات اعتقاد دارند که این گروه اسامی افراد دیگر را برای افزایش تعداد افراد ثبت نام کننده بکار می گیرند.
برای مثال می توان به کشف 10 سند ثبت نام با یک نام و امضاء در ایالت میسوری اشاره کرد.
آیا می توان گفت که مقامات آمریکایی در جلوگیری از بروز تقلب در انتخابات ریاست جمهوری این کشور توانایی خود را از دست داده اند؟ پیش بینی می شود اکثر تقلب ها در ایالت های مهم آمریکا که نقشی تاثیرگذار بر روند انتخاب فرد اول کشور خواهند داشت، صورت بگیرد.
در این راستا، باتوجه به گسترده بودن سطح تقلب در کشور پهناور آمریکا نمی توان تا آخرین لحظه نتیجه این انتخابات را پیش بینی کرد و باید دید زور متقلبان خواهد چربید و یا خیر.
نظر شما