به گزارش خبرگزاري مهر، رييس جمهوري در اين ديدار بر اجرايي و عملي شدن قراردادهاي ميان دو كشور تاكيد كرد و گفت: ما از هرگونه حركتي براي تعميق مناسبات اقتصادي و تجاري دو كشور استقبال مي كنيم.
خاتمي با اشاره به حركت ايران در مسير فناوري IT و ICR و نيز نانو تكنولوژي ، گفت: دو كشور در اين زمينه مي توانند همكاريهاي موثري داشته باشند.
رييس جمهور در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به بحران عراق تاكيد كرد: حل مشكل عراق در گرو رفع سريع اشغال، واگذاري حكومت به مردم عراق براساس انتخاباتي دموكراتيك و كمك جامعه جهاني بويژه همسايگان در برقراري امنيت و ثبات اين كشور مي باشد.
خاتمي با ابراز تاسف از نقض حقوق بشر توسط نظاميان اشغالگر در عراق گفت: دولت آمريكا به نقض حقوق بشر اعتراف مي كند اما حاضر نيست حتي وزير دفاعش كه مسوول اين اعمال وحشيانه بوده است را بركنار كند در حالي كه آمريكا به همين بهانه خواستار سرنگوني حكومتهاي ديگر است.
رييس جمهور بار ديگر تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران خواستار برقراري امنيت و آرامش در عراق است و از هر تصميمي در اين جهت استقبال مي كند.
معاون صدر اعظم اتريش نيز در اين ديدار از سفر خاتمي به كشورش به عنوان نقطه عطفي در مناسبات دو كشور ياد كرد و تداوم ملاقات مقامات دو كشور را در توسعه و تحكيم همكاريها مهم ارزيابي كرد.
وي با تاكيد بر علاقمندي كشورش براي گسترش روابط تهران با اتحاديه اروپايي گفت: ايران از شركاي بسيار مهم و ارزشمند ما در آسياست و ما از توسعه همكاريهاي اقتصادي با توجه به ظرفيتهاي ايران در همه بخشها استقبال مي كنيم.
گورباخ از صنعت فولاد، گاز، راهسازي و راه آهن به عنوان زمينه هاي مناسب همكاري ياد و اظهار اميدواري كرد: در اين سفر با پشتيباني دولتها، روابط بخشهاي خصوصي نيز گسترش يابد.
وي ديدگاههاي دو كشور در خصوص رفتار اشغالگران در عراق و راه حل بحران اين كشور را نزديك به هم خواند.
نظر شما