به گزارش خبرگزاری مهر، اینترپرس سرویس در مطلبی به قلم "آناند گوپال" با عنوان "بدتر شدن اوضاع در افغانستان و ضرورت راهبردهای جدید" نوشت : مقام های غربی تلاش های بیشتری برای تغییر راهبردها در افغانستان برای شکست دادن شورش ها و ناآرامی ها در این کشور صورت می دهند که این طرح ها از گفتگو با طالبان تا مسلح کردن قبایل را شامل می شود و واکنش های متفاوتی را از سوی افغانها در پی داشته است.
گوپال در ادامه این مطلب با توجه به بدتر شدن اوضاع امنیتی آورده است : برخی از مقام ها به آرامی در حال بررسی طرحی برای مسلح کردن قبایل هستند که این حرکت یاد آور استراتژی آمریکا در عراق است که در آنجا نقش بسزایی در کاهش خشونت ها داشته است.
یک مقام اطلاعاتی آمریکا در این باره می گوید: "ما با جدیت در پی استفاده از قبایل و جوامع محلی برای تامین امنیت هستیم".
این اظهارات در حالی است که دیوید پتریوس فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا در خاورمیانه که پیشتر فرماندهی نیروهای این کشور در عراق را بر عهده داشت و راهبرد مسلح کردن قبایل را خود او ارائه داده بود نسبت به موفقیت این طرح در دیگر نقاط از جمله افغانستان ابراز تردید کرده بود.
پتریوس بر اساس این طرح پیشنهاد داد تا قبایل عراقی در استان ناآرام الانبارعراق مسلح شوند تا بتوانند در مقابل تروریستها مقاومت کنند که این مسئله آرامش را به این استان بحران زده عراقی بازگرداند.
این مقام اطلاعاتی آمریکا که نامی از او برده نشده، افزود: این استراتژی همانگونه که در مورد استان الانبار عراق، کار کرد و مؤثر واقع شد درباره افغانستان نیز مؤثر واقع خواهد شد، اما در افغانستان یک استراتژی در کل بخشی از یک رویکرد به متکی بر جامعه خواهد بود و این از جمله تلاشی برای تقویت حاکمیت محلی و همینطور اعتماد قبایل به تدابیر امنیتی در مناطق آنهاست.
در این مطلب آمده است: ایده استراتژی و رویکرد جدید حمایت هایی را در بخش های از دولت افغانستان بدست آورده است و یک کمیسیون شامل سناتورها اخیراً اعلام کرده است که در حال بسط یک پیشنهاد برای نقش افزایش یافته نیروهای سنتی قبایل خودگردان پشتون تحت فرماندهی دولت است.
اما در عین حال بسیاری عقیده دارند که طرح، مملو از مشکلات و خطرات می باشد. به عقیده این گروه گرچه ممکن است این طرح بر بخش هایی از کشور نظیر استانهای جنوبی خوست، پکتیا و پکتیکا در مرزهای پاکستان که ساختاریهای قبیله ای قدرتمند در آن وجود دارد و نفوذ دولت در آنجا ضعیف است تاثیر بگذارد، اما در دیگر بخش ها نظیر قندهار و هلمند، مسائلی نظیر جنگ، نفوذ طالبان، و کاشت مواد مخدر استقلال قبایل را از بین برده و استراتژی در فراتر از استان های همچون خوست، پکتیا و پکتیکا مؤثر واقع نخواهد شد.
"حبیب الله رافح" تحلیلگر سیاسی در آکادمی علوم افغانستان، این راهبرد را محکوم به شکست می داند و می گوید: چنین راه حل نظامی ممکن است لزوماً صلح ببار نیاورد برای اینکه بر توزیع تسلیحات بیشتر استوار است.
نظر شما