۱۴ آبان ۱۳۸۷، ۱۶:۴۹

جهانگیری خبر داد؛

ارائه 50 پروژه ویژه در همایش فرصت های سرمایه گذاری به سرمایه گذاران

معاون سرمایه گذاری و طرح های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام کرد: در دومین همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری، 50 پروژه ویژه با حجم 12 میلیارد دلار به سرمایه گذاران معرفی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، "مهدی جهانگیری" در نشست خبری دومین همایش فرصت های سرمایه گذاری در صنعت گردشگری گفت: در این همایش 10 محور برای فروش بسته های سرمایه گذاری پیش‌بینی ‌شده است که یک هزار و 174 پروژه زیر 10 میلیارد دلار و 756 پروژه نیز بالای 50 میلیارد دلار در سطح ملی و 119 پروژه نیز به صورت بین المللی تعریف شده که از این تعداد 50 پروژه ویژه است.

وی تصریح کرد: یک هزار و 200  پروژه ازمجموع پروژه‌های سرمایه‌گذاری تولیدشده ازسوی استان‌هاست و روسای سازمان های استانی، مسئول اجرای این پروژه ها در طول سال هستند.

وی به حضور 454 سرمایه‌گذار خارجی از 57 کشور جهان در این همایش اشاره کرد و افزود: گروه‌های سرمایه‌گذاری مختلفی از کشورهای ایتالیا، انگلیس، فرانسه، آمریکا، ایرلند، مالزی، ترکیه، امارات در این همایش حضور خواهند داشت. همچنین 20 هیأت عالی‌رتبه از مقامات گردشگری کشورهای مختلف از جمله وزرای گردشگری و معاون دبیر کل سازمان جهانی جهانگردی در این همایش حضور خواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی بانک گردشگری، زیرمجموعه‌های مختلفی برای ارایه‌ تسهیلات به متقاضیان آغاز به‌کار می‌کنند که بیمه‌ سرمایه‌گذاران گردشگری نیز با تأسیس بانک در یکی از این مجموعه‌ها پیگیری می‌شود.

جهانگیری با اشاره به برگزاری دومین همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری گردشگری تاکید کرد: این همایش یک جلسه‌ سخنرانی نیست، بلکه بازار تجاری و اقتصادی است و استان‌ها در این همایش، نقش عمده ای را در معرفی فرصت های سرمایه گذاری استانی به سرمایه گذاران برعهده دارند و قرار نیست که به‌عنوان مهمان ویژه در همایش حضور یابند.

وی با اشاره به 10 محور تعیین‌شده برای ارایه‌ بسته‌های سرمایه‌گذاری، تاکیدکرد: اگر قرار باشد، تفاهم ‌نامه یا قراردادی برای هریک از بسته‌های سرمایه‌گذاری امضا شود، در فرم‌های تهیه‌شده سه نفر نسبت به این قرارداد متعهد می‌شوند که رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان، صاحب فرصت سرمایه‌گذاری و دارنده‌ سرمایه، فرم مربوط را امضا می‌کنند تا ضمانت لازم و اهمیت آن تبیین شود. .

جهانگیری افزود:‌ نتیجه استقبال سرمایه‌گذاران خارجی از پروژه‌های ارایه‌شده در نخستین همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری،  معرفی 4 هزار و 500 میلیارد تومان پرونده‌ سرمایه‌گذاری به بانک‌ها بود که به هر حال، ارایه‌ تسهیلات به آن‌ها در سال گذشته با مشکلاتی مواجه شد. خوشبختانه در تفاهمی با رییس بانک مرکزی انجام شد قرار است روند ارایه‌ تسهیلات به پروژه‌ها با توجه بیشتر پیگیری شود.

وی گفت: بنا بر اعلام سازمان سرمایه‌گذاری خارجی وزارت اقتصاد و دارایی، 4 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه‌ گردشگری صورت گرفته است.

جهانگیری هم‌چنین به چاپ و توزیع یک هزار و 24 جلد کتاب به‌عنوان شناسنامه‌ مناطق یا فرصت‌های مختلف سرمایه‌گذاری اشاره و تاکید کرد: از نظر حمایت دولتی، ایران امروز به یکی از فرصت‌های بزرگ برای سرمایه‌گذاران جهان تبدیل شده است، به‌طوری که وقتی سرمایه‌گذاران با مشاهده حمایت همه جانبه دولت از سرمایه گذاریحتی در مناطق غیراقتصادی یا با توجیه اندک، حاضر به سرمایه‌گذاری هستند.

وی ادامه داد: در ایران پروژه‌های سرمایه‌گذاری گردشگری، نرخ بازدهی نزدیک به 33 درصد را دارند که این عدد در ایده‌آل ‌ترین نقطه‌ جهان، 15 تا 20 درصد است. بنابراین نرخ بازدهی اقتصادی پروژه‌های گردشگری ایران مورد توجه سرمایه‌گذاران است و آن‌ها را برای سرمایه‌گذاری ترغیب می‌کند؛ اما به هر حال، چالش‌ها و مشکلاتی پیش ‌روی سرمایه‌گذاران وجود دارند که امیدواریم با تشکیل ستاد عالی اصلاح قوانین و مقررات، این موانع نیز به‌تدریج کاهش یابند.

معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه حجم تقاضاهای موجود برای گردشگری ایران قابل مقایسه با سال‌های گذشته نیست، خاطرنشان کرد: نسبت به تقاضای موجود، انتظارهای ما نیز از سیستم بانکی بسیار بالاست که امیدواریم با راه‌اندازی بانک گردشگری که در مرحله‌ اجرایی و اداری است، خلأ‌های موجود برای پشتیبانی مالی از سرمایه‌گذاران جبران شوند.

جهانگیری درباره‌ نظارت بر عملکرد سرمایه‌گذاران و اجرای پروژه‌ها افزود: معتقدیم، سرمایه‌گذار کسی است که صاحب فکر، اندیشه و تکنولوژی است و بیش از همه نسبت به مدیریت اجرایی پروژه، حساسیت نشان می‌دهد؛ اما با این وجود، راه‌اندازی سیستم کنترل پروژه در سایت معاونت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، امور اجرایی پروژه را در اختیار مدیران و مسؤولان قرار می‌دهد.

وی همچنین درباره‌ سیاست های حمایتی و مشوقی برای سرمایه‌گذاران گردشگری، تاکید کرد: در مرحله‌ نخست تهیه‌ بسته‌های درنظر گرفته‌شده و هم‌چنین واگذاری آن‌ها و در مرحله‌ بعد، تعهدات دولت نسبت به ایجاد زیرساخت‌ها در هریک از پروژه‌های واگذارشده، کاهش نرخ واگذاری زمین برای سرمایه‌گذاران و هم‌چنین ارایه‌ امکان پرداخت قیمت زمین‌های تغییر کاربری داده‌شده برای گردشگری به‌صورت پلکانی و در نهایت، اختصاص تسهیلات بانکی و تعهد دولت برای پرداخت بخشی از این تسهیلات به‌صورت یارانه از جمله مشوق‌هایی‌اند که برای جذب سرمایه‌گذاران ارایه شده‌اند.

کد خبر 777310

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha