۱۵ آبان ۱۳۸۷، ۱۵:۰۷

گزارش مهر از سومین عرس بیدل/

بیدل حکیم سخن است/ شعرخوانی شاعران برای بیدل

بیدل حکیم سخن است/ شعرخوانی شاعران برای بیدل

سومین کنگره بین المللی عرس بیدل صبح امروز با حضور اسفندیار رحیم مشایی معاون رئیس جمهور، ایران شناسان از کشورهای مختلف جهان و شاعران و ادیبان کشورمان در سالن همایش وزارت کشور آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، میر جلال الدین کزازی استاد زبان و ادبیات فارسی در نخستین روز سومین کنگره بین المللی "عرس بیدل" که صبح امروز در سالن همایش وزارت کشور آغاز به کار کرد بیدل را "حکیم سخن در زبان" دانست و گفت: آنچه بیدل را بر آن پایگاه و جایگاه بلند در فرهنگ ایرانی و زبان پارسی رسانیده حکمتی است که در سخن او وجود دارد.

کزازی اضافه کرد: در سروده های بیدل ما با جهان شناسی سخن روبروییم که در سرشت و ساختار، گونه ای جهان شناسی "پندارینه" است.

وی با اشاره به سبک شعری خاقانی شروانی با بیان اینکه "خاستگاه سخن پندار است نه اندیشه" افزود: بیدل از درون هنر و زیبایی و شعر به جهان می نگرد و جهان در چشم او شعری است که می توان هر روز از نو سرود.

وی ادامه داد: بیدل می کوشد بن مایه ها و بسترهای جهان شناسی هنری خود را بجوید. خاقانی هم فرزانه سخن است و اندیشمند هنر، اما داستان بیدل حتی در سنجش با خاقانی دیگر است و بیهوده نیست که او را پیر معنا نامیده اند. پندارهای بیدل آشفته و پراکنده نیست بلکه به سامان است.

در ادامه این کنگره دکتر عسگر کریم از تاجیکستان با اشاره به علاقمندی مردم این کشور به اشعار بیدل دهلوی به شعرخوانی درباره او پرداخت.

پروفسور اسدلله حبیب از افغانستان نیز در سخنانی گفت: بیدل در اشعارش به خوبی با کلمات بازی می کند به دلیل اینکه می خواهد به شعر شعریت بیشتری ببخشد. او نمی خواهد شعرش ساده باشد و معتقد است مخاطب شعر هم باید مانند شاعر فکر و تامل کند.

در ادامه این کنگره موسوی گرمارودی نیز شعری با عنوان "بیدلی اما دلی داری به پهنای فلک" قرائت کرد که آن را به این شاعر تقدیم کرده بود.

 پروفسور قمر غفار از هندوستان نیز در این کنگره به شعرخوانی در ستایش بیدل پرداخت. 

کد خبر 777863

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha