سید غلامحسین طباطبایی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: طی چند روز گذشته لایحه اصلاح قانون تغییر نام در کمسیون طرحها و لوایح مجلس مطرح شد.
وی افزود: به دلیل عام و کلی کردن، این طرح در دو هفته گذشته از طرف وزیر جهاد کشاورزی به هیئت دولت برای طی مراحل بعدی ارائه شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: قانون شرکتهای سهامی زراعی مربوط به سال 46 است، بیش از 40 سال از تدوین این قانون گذشته و باید به روز رسانی شود.
مدیر کل دفتر نظامهای بهره برداری معاونت آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: در ابتدای امسال هیئت دولت در خراسان رضوی یک مصوبه ای را گذراند که از وزارت جهاد کشاورزی خواست طی شش ماه این اساس نامه را به روز کند.
این مسئول متذکر شد: ما در مدتی کمتر از مدت تعیین شده با کار وسیع و چند هزار ساعت کار کار شناسی فشرده این کار را انجام دادیم.
طباطبایی ادامه داد: قانون تشکیل شرکتهای سهامی کشاورزی با هدف فراهم کردن زمینه های افزایش درآمد سرانه کشاورزان، آشنا کردن زارعان با اصول و شیوه های پیشرفته کشاورزی، دامداری و دامپروری، جلوگیری از خرد شدن و تقسیم اراضی مزروعی به قطعات کوچک غیر اقتصادی، افزایش میزان سطح زیر کشت کشور با استفاده از اراضی بایر و موات و مسلوب المنفعه و ترویج، توسعه فعالیتهای غیر کشاورزی به خصوص صنایع دستی روستایی تدوین شد.
وی اذعان داشت: اراضی پایاب سدهای در حال احداث، اراضی مشروب از ایستگاه های پمپاژ، اراضی نوبنیاد در دشتهای غیر ممنوعه، شرکتهای تعاونی تولید دارای آمادگیهای اولیه و اراضی مرزی از مناطق مستعد تشکیل شرکتهای سهامی کشاورزی هستند.
طباطبایی گفت: قانون فعلی با قانون قبلی تفاوتهای اساس دارد، به نحوی که در متن قبلی تشکیل شرکت بر اساس تشخصی دولت بود و در متن فعلی شرکت بر اساس خواسته مردم تشکیل می شود.
مدیر کل دفتر نظامهای بهره برداری معاونت آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی افزود: در گذشته تاسیس شرکت با پذیرش حداقل 51 درصد بود و هم اکنون شرکت با پذیرش کلیه بهره برداران تاسیس می شود.
این مسئول گفت: تصویب اساسنامه با تایید وزارت جهاد کشاورزی، مشروعیت نقل و انتقال سهام بدون دخالت دولت، تصدی هیئت مدیره حداکثر دو دوره متوالی، حل اختلاف بر اساس رای مراجع قانونی از دیگر ویژگیهای متن فعالی است.
نظر شما