به گزارش خبرنگار مهر، محسن پرویز با اشاره به مشکلات متعدد بسیاری از دانشجویان برای تهیه کتابهای مرجع و درسی خود گفت: لزومی ندارد دانشجویان در هر ترم کتابهای "اوریژینال" تهیه کنند بلکه میتواند با مراجعه به کتابخانه دانشگاه خود از آن کتابها بهره ببرند.
وی با بیان اینکه تهیه این کتابها برای دانشجویان و محققانی که رشتههای تخصصی را دنبال میکنند از ضروریات به شمار می رود افزود: از این رو ضرورت تجهیز و به روز کردن کتابخانه ها به خوبی احساس می شود. یکی از مشکلاتی دانشجویان با آن مواجه هستند عدم وجود کتابهای مناسب در کتابخانه ها است.
خریداری جدیدترین کتابها
پرویز با اشاره به این مطلب که امروزه با پرداخت 10 درصد یارانه کتابهای داخلی به کتابهای ناشران بین المللی دو هدف را دنبال میکنیم یادآور شد: با این کار انجمن فرهنگی ناشران بینالمللی ایرانیان میتواند کتابهای مورد نیاز کتابخانهها را با کیفیت مناسب و تنوع موضوعی تامین کند. همچنین دانشجویان میتوانند با مراجعه به کتابخانه جدیدترین کتابهای رشته خود را تهیه کنند.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد ادامه داد: باید در داخل کشور شرایطی را بوجود بیاوریم که بتوانیم خودمان کتابهای ناشران خارجی را افست کنیم. همان طور که می دانید ما به قانون کپی رایت نپیوسته ایم و از این رو بر ساس قوانین کشور این کار جرم محسوب نمی شود.
وی گفت: حتی می توانیم مجوز کتاب را به نام ناشر اصلی صادر کنیم و نام ناشر اصلی در شناسنامه کتاب ذکر شود.با این کار کتابها و منابع مورد نیاز کشور ارزانتر تهیه می شود.
کتابخانه ملی حامی خرید کتابهای خارجی است
علی اکبراشعری- مشاور فرهنگی رئیس جمهور و رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی- گفت: انجمن فرهنگی ناشران بینالمللی ایرانیان میتواند در حرکتی علمی، کتابهای آموزشی را به کشور وارد و نیاز دانشگاهها را در زمینههای مختلف تامین کند.
وی خاطرنشان کرد: آوردن کتابهای خارجی به کشور سبب میشود تا دانشجویان در رشتههای مختلف با آخرین دستاوردها و پیشرفتهای علمی جهان آشنا شوند و فضایی برای بحث و گفتگو در داخل کشور بوجود آید. وارد کردن کتابهای علمی و آموزشی به نمایشگاه کتابهای کاربردی و دانشگاهی یک جریانسازی علمی است که در کشور حرکت رو به رشدی ایجاد خواهد کرد.
وی اصل برپایی نمایشگاه را امری پسندیده دانست و با بیان این که "ناگزیریم در جریان پیشرفتهای علمی دنیا قرار بگیریم"، گفت: کتابخانه ملی یکی از بزرگترین طرفداران وارد کردن کتاب خارجی به داخل کشور است و باید تا جایی که ممکن است خریدهای خارجی را به داخل کشور سوق دهیم. تا نون نیز در این راه تلاشهایی کرده ایم، البته وظیفه کتابخانه ملی تامین کتابهای درسی نیست.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور در پایان ابراز امیدواری کرد با راه اندازی باغ کتاب تفاهمنامه ای میان مسولین باغ کتاب و انجمن فرهنگی ناشران بین الملی ایرانیان امضا شود تا در این باغ نمایشگاه دائمی کتابهای کاربردی و دانشگاهی را برپا کنند.
علیرضا ربانی نیز در سخنانی برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتبکاربردی و دانشگاهی را بهترین گزینه برای برطرف کردن نیاز دانشجویان و علاقمندان حوزه کتاب و کتابخوانی به کتابهای روز دنیا دانست و گفت: این اقدام از سال 1382 به همت انجمن فرهنگی ناشران بینالمللی ایرانیان آغاز و طی سالیان بعد بسط و گسترش داده شده است.
وی افزود: در سال نخست برپایی نمایشگاه 10 هزار عنوان کتاب به نمایش گذاشته شد واکنون پس از 6 دوره این آمار به 60 هزار عنوان افزایش پیدا کرده است که نشاندهنده حوزه وسیع موضوعی است.
ربانی همچنین از ارایه 5 هزار عنوان کتاب عربی برای نخستین بار در نمایشگاه خبر داد و اظهار داشت: علاوه بر آن ناشران دانشگاهی داخلی نیز کتابهای مورد نیاز دانشجویان را در این نمایشگاه ارایه میکنند.
در پایان این مراسم انجمن فرهنگی ناشران بینالمللی ایرانیان از خدمات فرهنگی دکتر محسن پرویز، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهدای لوح، تقدیر و تجلیل کردند.
ششمین نمایشگاه کتابهای کاربردی و دانشگاهی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود و تا 23 آبان ادامه دارد.
نظر شما