مدیرکل محیط زیست گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: فعالیتهای نفتی به عنوان یک منبع که استخراج و انتقال و اکتشاف آن باعث آلودگی و تخریب یک اکوسیستم می شود در کشورهای حاشیه دریای خزر از جمله روسیه، آذربایجان و قزاقستان انجام می شود و تنها ایران فعالیتهای نفتی ندارد.
وی با اشاره به اینکه دریای خزر یک دریای بسته است و راهی به سوی آبهای آزاد ندارد، گفت: ازآنجایی که که دریای خزر تنها ورودی آب شیرین را دارد در مقابل آلودگی بسیار شکننده تراز دیگر دریاهاست.
این مسئول خاطرنشان کرد: با وجود انجام عملیات استخراج و انتقال نفت در سواحل شمالی دریای خزر به وسیله کشورهای همسایه، به دلیل نوع حرکت امواج آب در دریای خزر، آلودگی به سمت سواحل همین کشورها منتشر می شود و بخش ساحلی ایران از آلودگی مصون مانده است.
زلفی نژاد افزود: متاسفانه استفاده از شیوه های قدیمی و نامناسب در استخراج نفت در جمهوری آذربایجان باعث شده بخش ساحلی این کشور بیش از دیگر کشورهای حاشیه دریای خزر در معرض آلودگی قرار گیرد.
وی در ادامه از پایش صنایع درحوزه جنوبی دریای خزر خبر داد و عنوان کرد: این طرح با هدف جلوگیری از آلاینده های صنعتی انجام می شود زیرا برخی از این آلاینده ها به دلیل وجود فلزات سنگین می تواند آثار تثبیت شده در سطح اکوسیستمهای دریایی خزر بگذارند این در حالیست که برخی از فلزات سنگین قابلیت پالایش در اکوسیستمهای آبی را ندارد.
نظر شما