دکتر مسعود مسلمی فرد با اشاره به شرایط موجود حاکم بر جامعه و مشکلاتی که مردم در تامین هزینه های درمان بیماریها دارند، به خبرنگار مهر گفت: هزینه های گزاف درمان بیماریها باعث می شود مردم از مراجعه به مراکز درمانی منصرف شوند و در نتیجه بیماری ماندگار شود.
وزیر بهداشت پیش از این یکی از مشکلات نظام سلامت را تامین منایع مالی و توزیع ناعادلانه خدمات درمانی دانسته و عنوان داشته است که در این بخش دچار اشکال جدی هستیم که نیاز به تحقیق و بررسی دارد.
روند تخصیص اعتبار به حوزه سلامت در کشورهمواره با فراز و نشیبهای فراونی همراه بوده است و در سالیان اخیر هیچگاه بودجه کافی برای تامین هزینه های سلامت از سوی دولت تخصیص داده نشده و در نتیجه وزارت بهداشت با مشکلات عدیده ای در پایان هر سال مواجه شده است.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این رابطه به مهر گفته است که سال گذشته هم به دولت گفتیم بودجه را درست ببندید اما آنها می خواهند با غیر واقعی بستن بودجه بگویند که نسبت به سالهای گذشته بودجه کمتری داریم و سپس از طریق متمم برای تامین کسری اقدام کنند که نتیجه اش همین می شود که وزارتخانه ها با مشکل کسری بودجه مواجه می شوند.
نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی کشور با اشاره به شرایط بحرانی اقتصاد جهانی که اغلب کشورها را دچار خود ساخته است، تاکید کرد: این وضعیت نباید باعث شود که بحث سلامت در اولویتهای بالای تصمیم گیران قرار نگیرد.
مسلمی فرد اظهارداشت: متاسفانه هنوز مقوله سلامت در اولویت های بالای برنامه ریزان دولت قرار ندارد و همین مسئله باعث می شود که همه ساله دچار چالشهای جدی شویم که در حال حاضر نیز دچار این چالشها شده ایم.
اغلب کارشناسان حوزه سلامت معتقدند که تعیین سرانه 5500 تومانی برای هر شهروند ایرانی نظام سلامت کشور را بحران کسری بودجه روبرو کرده است.
نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی کشور با تاکید بر اینکه سال گذشته نیز موضع ما در مسئله تعیین سرانه واقعی بود می گوید: همین تنشها و چالشها در حوزه سلامت باعث شده است بیمارستانهای دولتی توانایی ارائه خدمات مطلوب به مردم را نداشته باشند.
این عضو سازمان نظام پزشکی با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده به عنوان اصلی ترین هدف نظام سلامت در ارائه خدمات مطلوب به مردم گفت: یکی از موانع در مسیر اجرای موفق این برنامه نداشتن سرانه مناسب است.
مسلمی فرد با عنوان این مطلب که سهم حوزه سلامت از درآمد ناخالص ملی در حال حاضر حدود 5 درصد است ادامه داد: این سهم حداقل باید به 8 درصد برسد تا بتوان اندکی از نیازهای حوزه سلامت را تامین کرد.
به گفته وی طبق ماده 91 برنامه چهارم توسعه کشور می بایست تا پایان برنامه طرح پزشک خانواده به طور کامل اجرا شود که با سرانه فعلی نمی توان به تحقق آن امیدوار بود.
مسلمی فرد همچنین به اهداف حوزه سلامت در سند چشم انداز 20 ساله کشور اشاره کرد و افزود: با توجه به شرایط موجود از برنامه عقب هستیم و نمی توان کل برنامه را در چند سال پایانی سند اجرا کرد.
نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی کشور در مورد تعیین رقم سرانه سلامت برای سال 88 گفت: سال گذشته پیشنهاد دادیم این سرانه حداقل 10 هزار و 800 تومان باشد که این طور نشد و 5500 تومان بسته شد ولی در حال حاضر اگر می خواهیم شرایط نیمه مطلوب فراهم شود این سرانه باید حداقل 15 هزار تومان تعیین شود.
مسلمی فربا اظهار تاسف از اینکه مردم از حقوق واقعی خود در حوزه سلامت اطلاع کافی ندارند افزود: همین امر باعث شده درخواستهای مردم از مسئولین بسیار پایین باشد و در نتیجه هیچ اضطرابی در تنظیم سرانه سلامت وجود نداشته باشد.
نظر شما