۲۱ آبان ۱۳۸۷، ۱۳:۴۰

حجت الاسلام علی دارابی در گفتگو با مهر: اعتدال در اصول دینی مانع شکل‌گیری آسیبها است

حجت الاسلام علی دارابی در گفتگو با مهر: اعتدال در اصول دینی مانع شکل‌گیری آسیبها است

مدیر دفتر برنامه ریزی و توسعه مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا با تأکید بر اینکه تربیت دینی به طور خاص از اصولی چون اخلاق، تعقل، معادباوری و خدامحوری برخورداری است گفت: اعتدال در تمام این اصول از آسیبهای تربیت دینی جلوگیری می‌کند.

حجت الاسلام علی دارابی مدیر دفتر برنامه ریزی و توسعه مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت:  اگر به طور کلی به مقوله تربیت نگاه کنیم ، تربیت در حیات انسان موضوعی اساسی و ضروری تلقی می شود و نخبگان تمام جوامع بشری برای استقام بخشیدن به بحث تربیت افراد جامعه به فکر برنامه ریزی اصولی و جامع هستند که نسبت به تربیت صحیح اقدام کنند.

وی افزود: زمانی که عنوان تربیت دینی  را به کار می بریم ، طبیعی است که از عنوان کلی تربیت نوعی عید به وجود آورده ایم. مسلم است که جایگاه تربیت دینی در اسلام جایگاهی ارزشمند و زیربنایی به حساب می آید.

حجت الاسلام دارابی یادآور شد: می توان در تربیت دینی به اصولی اشاره کرد که اگر در تربیت دینی مخدوش شود، تربیت دینی به طور کامل تحقق نمی یابد. بحث اعتقادی تربیت دینی به مقوله خدا محوی مربوط می شود درحالی که در غرب این مقوله کاملا از بین رفته در آنجا موضوع اومانیسم و انسان محوری وحود دارد اما شاه بیت تربیت دینی مقوله خدامحوری است که ایمان به خدا آثار تربیتی بسیار زیادی دارد که رهاورد جریان خدامحوری است.

مدیر دفتر برنامه ریزی و توسعه مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا تصریح کرد: از جمله رهاوردهای خدامحوری آرامش روحی است. در عصر تکنولوژی هرچه به موفقیتهای مهمی دست می یابیم به همان میزان نیازمند آرامش روحی هستیم. بصیرت و روشن فکری، تحمل و صبر در مقابل سختیها زندگی از تجلیات  این اصل خدا محوری در تربیت دینی اشاره کرد.

وی اصل دیگر مورد توجه علما و بزرگان دینی را مقوله معاد باوری دانست و گفت: این مقوله باعث می شود نگرش انسان نسبت به دنیا و جلوه های فریبنده آن اصلاح شود، نسبت به غرائض و شهوات خود کنترلی و احساس مسئولیت داشته باشد و همواره از جریاناتی که در کنار و اطراف او به وجود می آید عبرت بگیرید.

دارابی با اشاره به آنچه که می توان به آن در تربیت دینی به عنوان یک اصل دانست تعقل است، چرا که در در نظام تربیتی اسلام به این مقوله تعقل توجه بسیاری شده است شده است. در تعالیم انبیا تربیت عقلایی و عقلانی مورد تأکید قرار گرفته و دعوت خود انبیا به روشهای استدلالی و منطقی مستدل است به طوری که همواره ما را نسبت به روشهای کورکورانه پرهیز داده اند. به نظر می رسد درجریان تربیت دینی توجه به جایگاه عقل به عنوان رسول باطنی از جمله اصول تربیت دینی است.

مدیر دفتر برنامه ریزی و توسعه مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا اظهار داشت: اصول اخلاقی در اسلام و تربیت دینی به عنوان یک اصل مهم و رکنی رکین در جریان تربیت دینی به آن توجه شده که در کنارآن مقوله کرامت انسان که در قرآن تصریح شده قرار می گیرد.

وی استدلال کرد : آسیبهایی که تمامی این موارد را می تواند تهدید کند افراطها و تفریطها در تمام این موارد است. هموار باید در تربیت دینی اصل اعتدال را در نظر داشته باشیم. این اصل اعتدال باید در دنیا طلبی، معادباوری، گفتار، رفتار، بهره مندی در نعمتهای الهی باید مورد عنایت باشد.

کد خبر 780858

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha