به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، استاد دانشگاه شیراز و چهره برگزیده همایش چهره های ماندگار ظهر امروز در نشستی خبری افزود: در حال حاضر برخی از دانشجویان شخصیتهایی را به عنوان الگوی خود در کار و زندگی انتخاب کرده اند که بدون اینکه تلاشی کرده باشند به پیشرفتهایی دست یافته اند در حالیکه شاید این پیشرفتها مقطعی بوده و به زودی از بین برود.
وی خاطرنشان کرد: در همایش چهره های ماندگار افرادی انتخاب شدند که از اشخاص پرتلاش و صادق جامعه در بخش های مختلف علمی، فرهنگ، اجتماعی و... محسوب می شدند و آنها می توانند الگوی های واقعی برای دانشجویان و جوانان ما باشند.
این استاد دانشگاه شیراز در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سئوالی در مورد روند تولید علم در کشور بیان کرد: طی مدت اخیر تحقیقاتی خوبی در سطح کشور صورت گرفته و بسیاری از آنها ناشی از برخورداری دانش و توانایی علمی جوانان و دانشجویان ما بوده است.
طاهری انارکی با تاکید بر اینکه البته جوانان ما باید به طور طبیعی در ابتدای کار خود از جایی تولید علم و تحقیق را شروع کنند و منبع اولیه ای در اختیار داشته باشند، خاطرنشان کرد: علم را نمی توان منحصر به یک کشور خاص کرد و دانش هیچگاه مرز و بوم نمی شناسد.
وی با اشاره به سهم فضا و امکانات در روند تولید علم نیز بیان کرد: نمی توان از فضا و امکانات در بخش تحقیقات و تولید دانش گذشت اما این موضوعات چندان تاثیر زیادی نیز بر این روند ندارند آنچه بیش از همه در این جریان باید توجه شود بحث مدرس و دانشجو است زیرا به هر اندازه دانشجوی ما از استاد خود مطالبه کند مدرس نیز به اجبار باید تحقیقات و پژوهش های خود را افزایش دهد که نتیجه آن تولید علم در کشور است.
این چهره برگزیده همایش چهره های ماندگار در ادامه سخنان خود در خصوص خروج نفرات برتر المپیادها از کشور نیز بیان کرد: اینکه عده ای می گویند بخش اعظمی از دانشجویان برتر المپیادها از کشور خارج شده اند می توان با آمار و ارقام مورد بررسی قرار داد در صورتیکه طی تحقیقاتی که خودم انجام داده ام فقط 20 درصد از این دانشجویان به خارج رفته اند و بقیه در کشور مشغول به فعالیت علمی و تحصیلات هستند.
در ادامه این نشست چهره دیگر برگزیده علمی همایش چهره های ماندگار نیز در خصوص روند تولید علم در دانشگاه های کشور نیز بیان کرد: طی 30 سال گذشته این روند سرعت خوبی به خود گرفته به گونه ای که در حال حاضر طی نیمه اول امسال یک هزار و 500 مقاله چاپ شده در ISI داریم که خود نمونه خوبی برای ثابت کردن روند روبه رشد پیشرفت علمی در کشور است.
ارسلان قهرمانی اضافه کرد: در کنفرانس بین المللی محاسبات در کشور هند که چندی پیش برگزار شد ایران 30 مقاله داشت و در کنفرانس زلزله در چین نیز کشور ما 110 مقاله ارائه کرد در حالیکه سالها پیش ما حتی سه مقاله نیز در همایشهای بین المللی نداشتیم.
وی خاطرنشان کرد: باید در نظر داشت که برخی از پروژه هایی که هم اکنون در کشور در حال اجراست به دلیل حساسیت موضوع نمی توان در اختیار متخصصان خارجی گذاشت و آن را متخصصان داخلی به نحو مناسبی اجرا می کنند که این امر خود نشان دهنده تولید علم در سطح دانشگاه های کشور است.
ارسلان قهرمانی استاد دانشگاه شیراز و یکی از طراحان پی برج میلاد است که اخیرا طراحی پی ایوانهای بزرگ مصلی نماز جمعه تهران را نیز در دست اقدام دارد.
نظر شما