به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا موسوی نیا ساعتی قبل در جمع خبرنگاران افزود: از ابتدای اجرای این طرح از سال 84 تا کنون بیش از 20 هزار واحد روستایی بهسازی شد.
وی خاطر نشان کرد: واحد های کم دوام این استان براساس آمارها، 65 هزار واحد اعلام و مقرر شد طی 10 سال، 32 هزار واحد بهسازی شود که در سال 84، هفت هزار و 800 واحد و در سال 85، هفت هزار و 800 واحد بهسازی شد.
وی تصریح کرد: سال گذشته 11 هزار روستایی برای دریافت وام قرض الحسنه ثبت نام کردند که از این تعداد هفت هزار و 500 نفر موفق به دریافت وام و بهسازی مسکن خود شدند.
موسوی نیا اضافه کرد: امسال نیز 75 میلیون ریال وام برای هر فرد، با باز پرداخت 144 ماهه و کارمزد پنج درصد و دوره ساخت 18 ماهه در نظر گرفته شده است که این رقم کارمزد برای ساخت و سازهای گروهی به چهار در صد نیز تقلیل پیدا می کند.
مدیرکل بنیاد مسکن و شهرسازی خراسان شمالی همچنین گفت: دو هزار مورد تسهیلات قرض الحسنه از بانک کشاورزی به مبلغ 12 میلیون ریال برای هر فرد، شامل شش میلیون ریال برای ساخت حمام روستایی و شش میلیون ریال برای تکمیل واحد مسکونی و نیز دو هزار و 450 مورد تسهیلات از بانک صادرات برای متقاضیان در نظر گرفته شده است.
معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن و شهرسازی خراسان شمالی نیز در این جلسه گفت: از ابتدای آغاز طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی در استان خراسان شمالی 10 هزار واحد مسکونی وام در یافت کرده و وطی سه سال گواهی پایان کار دریافت کردند.
علی روحانی افزود: وام های مسکن روستایی در چهار قسط از زمان آغاز به کار آن ها پرداخت می شود و 350 مهندس ناظر بر نحوه پیشرفت کار ساخت منازل روستایی نظارت می کنند.
وی ادامه داد: 100 ناظر تاکنون موفق به دریافت پروانه نظام فنی مهندسی شده اند و برای بقیه نیز با برگزاری آزمون این پروانه صادر خواهد شد.
با اجرای طرح سرشماری مسکن روستایی، از چهار میلیون مسکن کم دوام روستایی در سطح کشور فهرست برداری و قرار شد طی دو برنامه توسعه، طی 10 سال، 50 درصد آن ها بهسازی و بازسازی شوند که در سال اول 200 هزار واحد ، سال دوم 200 هزار واحد و سال سوم 300 هزار واحد روستایی در کشور بهسازی شد.
نظر شما