به گزارش خبرنگار مهر، دکتر هاله حامدی فر در حاشیه پنجمین کنگره بین المللی بیماری ام اس که در بیمارستان امام خمینی برگزار شد، گفت: تولید و مصرف داروی ایرانی ام اس ، تا کنون بیش از میلیونها دلار صرفه جویی ارزی و میلیاردها ریال صرفه جویی یارانه ای برای کشور به دنبال داشته است.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته و قبل از تولید داروی ایرانی ام اس، این بودجه هنگفت فقط صرف خرید و واردات داروی بیماران از خارج کشور می شد، افزود: در شرایط کنونی بودجه مذکور صرف امور مربوط به نظام بهداشت و درمان کشور می شود.
عضو گروه علمی و تحقیقاتی شرکت سیناژن به عنوان تولید کننده داروی ایرانی ام اس با تاکید بر اینکه هم اکنون بسیاری از کشورهای همسایه اروپایی، آفریقایی و آسیایی متقاضی حق امتیاز تولید و واردات داروی ایرانی ام اس هستند، تصریح کرد: از آنجا که کیفیت داروی ایرانی مورد تایید وزارت بهداشت و جمع کثیری از پزشکان و متخصصین داخلی و خارجی قرار گرفته است همواره با افزایش تقاضای مصرف داخلی و خارجی روبرو هستیم.
حامدی فر ادامه داد: این در حالی است که با تلاش پژوهشگران و محققان برجسته ایرانی، تولید این داروی بسیار مهم از انحصار آمریکا خارج شده است. به همین خاطر کشور ما امروز به عنوان دومین تولید کننده داروی ام اس در جهان مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته است.
وی در عین حال به برخی کارشکنی های شرکتهای وارد کننده دارو اشاره کرد و افزود: برخی شرکتهای وارد کننده دارو قصد دارند با کارشکنی و سنگ اندازی در مسیر شرکتهای دانش محور، آنها را از رسیدن به اهداف شان دور کنند که با حمایت های مسئولان وزارت بهداشت و سایر مراکز مربوطه ، در این راه ناکام مانده اند و هم اکنون داروی ایرانی ام اس در آستانه ورود به بازارهای جهانی با استقبال گسترده ای روبرو شده است.
مجری طرح تحقیقاتی داروی ایرانی ام اس افزود: سینووکس در ایران با کیفیت عالی و هم ردیف با داروی آمریکایی همچنان با نصف قیمت داروی خارجی در اختیار مصرف کنندگان قرار خواهد گرفت.
حامدی فر با تاکید بر اینکه بیماران ایرانی مبتلا به ام اس در کشور به هیچ عنوان با کمبود داروی مصرفی خود مواجه نبوده و نخواهند شد، اطمینان داد که داروی ایرانی ام اس برای ماههای آینده نیز تولید و ذخیره شده است.
نظر شما