۲۴ آبان ۱۳۸۷، ۱۱:۵۳

سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی:

نسل ماهیان خاویاری در معرض خطر انقراض شدید است

نسل ماهیان خاویاری در معرض خطر انقراض شدید است

رشت - خبرگزاری مهر: محمدحسین انصاری فر گفت: در حال حاضر نسل ماهیان خاویاری با خطر شدید انقراض در دریا خزر مواجه است.

به گزارش خبرنگار مهر در رشت، سخنگویی وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری در رشت اظهار داشت: صید بی رویه، قاچاق خاویار، عدم رعایت صید، عدم بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر و افزایش آلودگی آب دریا در اثر فاضلاب کشورهای همسایه ایران از دلایل عمده خطر انقراض این گونه ماهیان است.

وی همچنین از طرحهای احیا و بازسازی ماهیان خاویاری در منطقه خبر داد و افزود: تولید هرچه بیشتر بچه ماهیان خاویاری و رهاسازی آنها در دریا، تبدیل سریع صیدگاه ها به ایستگاه های پرورش ماهی خاویاری با استفاده از آب دریا از جمله این طرحها است.

انصاری فر با اعلام اینکه خاویار تولید ایران در بازارهای جهانی به طور تقریبی 20 برابر خاویار دیگر کشورها که عمده پرورشی هستند قیمت دارد، عنوان کرد: خاویار ایران یک استثنا در دنیا و جزء مفاخر ملی ایران است که باید در حفظ و حراست این گونه ماهی ارزشمند تلاش شود.

استحصال خاویار در ایران کمتر از 10 تن در سال است

این مسئول در وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی کرد: استحصال خاویار در سال جاری کمتر از10 تن است در حالیکه دهه 60 میزان استحصال خاویار در کشور بیشتر از 200 تن در سال بوده است.

انصاری فرهمچنین بر ضرورت کشت دوم در گیلان تاکید کرد و ادامه داد: این کشت با هدف تولید ثروت و اقتصادی کردن کشاورزی در استان گیلان اجرا می شود.

وی با اعلام اینکه آسیب دیدگی کشت دوم گیلان در اثر بارش شدید باران اخیر نباید مانع توسعه این کشت درسطح استان شود، بیان داشت: رسانه ها در ترویج کشت دوم بیشتر تلاش کنند زیرا تولید ثروت در گیلان جز از طریق توسعه کشت دوم و سوم امکان پذیر نیست.

این مسئول با بیان اینکه برنج، راتون برنج، شبدر برسیم وانواع علوفه های دامی از جمله مزیتهای کشت دوم و سوم در استان گیلان است، خاطرنشان کرد: گیلان یک منطقه حاصل خیز و متوسط بارندگی آن از هر نقطه کشور بیشتر و بالاتر است.

وی در ادامه با اعلام اینکه اراضی کشاورزی در استان گیلان همیشه در تهدید تغییرکاربری است، یادآور شد: کشاورزانی که  سود اقتصادی کافی نداشته باشند برای درآمد بیشتر سعی در تغییر کاربری اراضی دارند.

انصاری فر افزایش درآمد را یکی از مولفه های کاهش تغییر کاربری اراضی در استان دانست و عنوان کرد: توسعه زراعت چوب، توسعه شیلات و واگذاری منابع طبیعی به بخش خصوصی از راهکارهای افزایش درآمد کشاورزان در استان است.

سخنگویی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه صنوبر در این منطقه خوب جواب می دهد، بیان داشت: با توجه به افزایش شدید قیمت جهانی چوب و فرآوده های چوبی در جهان، زراعت چوب درآمد کشاورزان را دوچندان خواهد کرد.

وی در خصوص توسعه شیلات با به کارگیری فارغ التحصیلان شیلاتی اظهارداشت: ایجاد استخرهای پرورش ماهی سرد آبی و گرم آبی با استفاده از آب دریا و رودخانه های فراوان که در منطقه جریان دارند امری ضروری است.

انصاری فر گفت: علاوه بر این در استان گیلان 17هزار هکتار آب بندان وجود دارد که به عنوان ایستگاه های دائمی پرورش ماهی در طول سال قابل استفاده هستند.

سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص واگذاری منابع طبیعی به بخش خصوصی اعلام کرد: واگذاری منابع طبیعی به بخش خصوصی باید به گونه ای باشد که کمترین آسیب را به منابع طبیعی وارد و جاذبه های گردشگری ایجاد کند.

وی افزود: ایجاد انواع موزه های طبیعی، مردم شناسی و روستایی با سرمایه گذاری بخش خصوصی به منظور پویایی منابع طبیعی ضروری است.

 29 درصد مرغ مادر ایران در گیلان تولید می شود

انصاری فر با بیان اینکه توسعه دامپروری در گیلان یک مزیت برجسته است، اظهارداشت: در حال حاضر 29 درصد تولید مرغ مادر ایران در گیلان تولید می شود و این تولید قابل افزایش است.

این مسئول ادامه داد: با توسعه کشت انواع علوفه می توان دامداری به ویژه  تولید شیر و گوشت را در استان افزایش داد.

سخنگویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همچنین گیلان موقعیت مناسبی برای توسعه صنعت پرورش کرم ابریشم و پرورش زنبورعسل دارد .

انصاری فرهمچنین بیان داشت: خرد بودن اراضی کشاورزی از موانع جدی توسعه مکانیزاسیون در استان گیلان است که رسانه ها در این زمینه باید فرهنگ سازی بیشتری داشته باشند.

این مسئول در ادامه به شیوه های نوین کاشت، داشت و برداشت برنج در سواحل شمال ایران اشاره کرد و افزود: آبیاری تناوبی یکی از این روشها است که به رغم صرفه جویی در آب موجب افزایش محصول می شود.

انصاری فر توسعه صنایع تبدیلی، تجهیز و نوسازی اراضی و زهکشی آب در گیلان را امری ضروری دانست و افزود: زهکشی آب در این استان به دلیل بارندگی زیاد بسیار موثراست چرا که ماندابها مانع از توسعه کشت می شوند.

وی با اعلام اینکه امسال برای تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی اعتبار خوبی پیش بینی شده است، اعلام کرد: در استانهای شمالی به ویژه استان گیلان زهکشی جز اولویتها است و صنایع تبدیلی به موازات رشد تولیدات کشاورزی در منطقه توسعه پیدا می کند.

این مسئول ایجاد و توسعه صنایع لبنی، بسته بندی مرغ، ماهی، میوه جات، تولید آب میوه، کارخانجات روغن کشی و تولید کاغذ را در استان مهم دانست.

سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی خسارت مستقیم ناشی از خشکسالی و سرمازدگی را 15 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و ادامه داد: دو هزار و 100 میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت خشکسالی اختصاص یافت.

سخنگویی وزارت جهاد کشاورزی خسارت مستقیم ناشی از خشکسالی و سرمازدگی در کشور را 15 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و ادامه داد: دو هزار و 100 میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت خشکسالی اختصاص یافت.
 

کد خبر 782675

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha