سید حمید پور محمدی در گفتگو با مهر درباره تک رقمی شدن نرخ سود بانکی در سال آینده براساس قانون منطقی کردن نرخ سود بانکی گفت: در قالب بسته سیاستی نظارتی بانک مرکزی برای تعیین نرخ سود بانکی ، سیاستگذاری شده است.
معاون امور بانکی ، بیمه و شرکتهای دولتی وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: براساس این بسته ، نرخ سود بانکی باید براساس قدرت سود آوری بانکها و توجیه دار شدن طرحهایی که در آنها مشارکت می کنند، تعیین شود.
وی خاطر نشان کرد: همچنین در این بسته تاکید شده که تعیین نرخ سود بانکی باید دارای انعطاف باشد تا بتواند در شرایط و بحرانهای خاص ضرری را متوجه بانکها نکند.
بانک مرکزی نرخ سود را تعیین و ابلاغ می کند
پور محمدی تصریح کرد: در بسته بانک مرکزی تاکید شده که نرخ سود بانکی و دستورالعمل آن توسط بانک مرکزی تعیین و ابلاغ شود و این امر بر عهده این بانک است.
وی گفت: بانکها با توجه به نرخی که از سوی بانک مرکزی ابلاغ می شود باید بتوانند سپرده های مردمی را به خوبی به سمت خود جذب کرده و در اختیار مشتریان قرار دهند ، یعنی بانکها باید در مقابل نرخ سود انعطاف داشته باشند.
این در حالی است که علی صدقی رئیس شورای عالی مدیران عامل بانکهای دولتی با تاکید بر اینکه شرایط بانکها برای کاهش مجدد نرخ سود بانکی فراهم نیست، در عین حال گفت: دولت همچنان بر این قضیه به منظور کمک به بخشهای نیازمند حمایت، تاکید دارد.
در همین حال، علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام شرایط را برای تک رقمی شدن نرخ سود بانکی در سال آینده مهیا ندانست و گفت: زمانی که نرخ تورم بالا است نمی توان نرخ سود بانکی را کاهش داد.
همچنین محمد کریم شهرزاد عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از دعوت رئیس کل بانک مرکزی به پارلمان برای توضیح درباره اقدامات انجام شده در راستای اجرای قانون منطقی کردن نرخ سود بانکی خبر داد.
نظر شما