علیرضا علی احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تصویب مدارس هئیت امنایی موجب تغییر در اداره مدارس، انتخاب مدیران، نحوه گزینش دانش آموزان و... می شود، گفت: اجرای آزمایشی این مدارس در طول 3 سال گذشته نشان می دهد که این نوع مدارس عملکرد موفقی داشته اند و به همین خاطر آموزش و پرورش با اصلاح این آیین نامه و تفویض اختیار بیشتر به هئیت امنا ، درصدد گسترش این روش مدیریت مدارس و ارتقای کیفیت آنان است.
مدارس هیأت امنایی به منظور جلب مشارکت مردم و همین طور سایر نهادهای مردمی در سال ۸۳ به صورت آزمایشی تشکیل شد. در این نوع از مدارس علاوه بر مشارکت های مادی هیئت امنای مدرسه درموضوعات فکری و معنوی مدرسه نیز مشارکت می کنند.
برخی از کارشناسان آموزشی پس ازتأسیس این مدارس عنوان کردند مدارس هیأت امنایی فقط با هدف دریافت پول از والدین شکل می گیرد که با اصلاحیه ماده ۱۱ قانون شوراهای مجلس دریافت هرگونه وجه نقد در مدارس دولتی غیرقانونی اعلام شد و برخی از مفاد قانون مدارس هیأت امنایی نیز اصلاح و دریافت وجه کمرنگ تر شد.
براساس قانون مدارس هیئت امنایی مدیر مدرسه برنامه های آموزشی و پرورشی و فوق برنامه را به هیأت امنا پیشنهاد می دهد و آنها نیز با توجه به منابع و توان مالی موجود، برنامه ها را اولویت بندی و تصویب می کنند و اگر توان مالی بیشتر باشد اجرای برنامه ها کیفی تر خواهد بود.
وزیرآموزش و پرورش درباره این مدارس می گوید: آموزش و پرورش به زودی زمینه های ایجاد این نوع از مدارس را فراهم می کند چرا که می خواهیم با گسترش این نوع از مدارس مشکلات ناشی از نحوه اداره مدارس را کاهش دهیم و مشارکت مردم را در امر تعلیم و تربیت افزایش دهیم.
دبیرشورای عالی وزارت آموزش و پرورش نیز در گفتگو با مهر با بیان اینکه مدارس هئیت امنایی اهمیت بسزایی در نظام تعلیم و تربیت و نحوه مدیریت مدارس خواهند داشت، افزود: در جلسه شورای عالی وزارت آموزش و پرورش تمام بندهای این آیین نامه نهایی شد و به تایید اعضا رسید.
مهدی نوید ادهم درباره جزئیات آیین نامه مدارس هیئت امنایی اظهار داشت: بعضی از مواد این آیین نامه دارای نواقص جزئی است که بعد از تائید نهایی آنها را اعلام می کنیم.
نظر شما