۲۶ آبان ۱۳۸۷، ۹:۵۳

ناگفته های آزاد از 22 ماه ریاست بر شورای اصناف

ناگفته های آزاد از 22 ماه ریاست بر شورای اصناف

رئیس سابق شورای اصناف کشور با بیان ناگفته های خود از 22 ماه ریاست بر این شورا از مقاومتهای مقامات دولتی برای سپردن کارها به اصناف و گرفتاریهای ناخواسته سیاسی شورا گفت و در عین حال افزود: در این دوره به ناچار برخی مواقع در بحرانهای سیاسی گرفتار می شدیم.

محمد آزاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اتمام دوره دوم شورای اصناف کشور گفت: در دوره اول شورای اصناف کشور با بودجه اندکی در حدود 100 میلیون تومان اداره می شد، این درحالی است که بودجه مصوب این دوره شورا 275 میلیون تومان بود ولی کمتر از 40 درصد آن تحقق می یافت، همچنین تعداد پرسنل نیز در اولین دوره 6 نفر بوده است.

رئیس سابق شورای اصناف کشور افزود: شورای اصناف کشور در دوره دوم با مشکلات بسیاری بر سر تحویل گرفتن کارهای مربوط به اصناف که در اختیار ارگانها و سازمانهای دولتی است، مواجه بود، در این راستا توفیقات بسیاری حاصل نشد.

وی تصریح کرد: ستاد تنظیم بازار و یا راه اندازی شبکه های پخش و توزیع کالا جزء اهداف آتی اصناف کشور است تا آنرا از دست دولت بستاند. این درحالی است که برخی دستگاههای دولتی برای تحویل دادن کارهای مربوط به اصناف به آنها مقاومتهایی می کنند.

آزاد گفت: امید می رود شورای اصناف در دوره سوم فعالیت خود علاوه بر اینکه اینگونه درخواستها را پیگیری کند، تشکیل فروشگاههای زنجیره ای اصناف و توسعه بازرسی و نظارت را نیز جز اهداف خود قرار دهد.

وی اظهار داشت: مشکل بزرگتری که گریبانگیر شورای اصناف در دوره دوم فعالیت بود، نبود ساختمان و بنای مناسب برای فعالیتهای صنفی و اداره امور شورا بود. این درحالی است که بخش تحقیقات و پژوهش اصناف راه اندازی شده و امید می رود در دوره سوم به اهداف بالاتری دست یابیم.

اختصاص کرسی اصناف در هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی

آزاد با اشاره به برقراری ارتباط شورای اصناف کشور با اتاقهای بازرگانی و صنایع و معادن ایران و استانها خاطرنشان کرد: رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران برای همکاری با اصناف کشور ابراز آمادگی کرده و نیز اعلام شده که یک کرسی از هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع ومعادن ایران به شورای اصناف کشور اختصاص یابد.

وی افزود: با اتاقهای بازرگانی مشترک ایران و سایر کشورها نیز ارتباطاتی برقرار شده و آنها نیز اعلام آمادگی کرده اند که اصناف را به عنوان اعضای خود بپذیرند.

رئیس سابق شورای اصناف کشور گفت: سفارت ایران در اتریش نیز با ارسال نامه ای به شورای اصناف کشور از برقراری نمایشگاه دائمی محصولات ایرانی در این سفارتخانه خبرداده و از شورا درخواست کرده که در این نمایشگاه حضور یابند.

وی اظهار داشت: در صددیم با مکانی که این سفارتخانه در اختیار ایران قرار می دهد نمایشگاههای سالانه ای را از توانمندی های صادراتی و محصولات واحدهای صنفی کشور برگزار کنیم.

پرونده همکاری وزارت بازرگانی با اصناف

آزاد پرونده همکاری وزارت بازرگانی با دوره دوم شورای اصناف کشور را مثبت خواند و تصریح کرد: تعامل خوبی میان وزارت بازرگانی و شورای اصناف کشور شکل گرفت ولی به نظر ما این تعامل در حد کافی نبود، البته دستور وزیر بازرگانی از ابتدا نیز تعامل این وزارتخانه با شورای اصناف کشور بود اما متاسفانه برخی مقاومتها اجازه سپردن امور مربوط به اصناف را به ما نداد.

وی اظهار داشت: شورای اصناف کشور در تحویل گرفتن مسئولیتها نیز از مقامات دولتی موفق نبود چراکه مقاومتهایی از سوی دولتی ها صورت می گرفت.

سیاسی کاری نداشتیم

رئیس سابق شورای اصناف کشور با تاکید بر اینکه شورای اصناف کشور در دوره دوم فعالیت خود به هیچ عنوان وارد بحثهای سیاسی نشده است، گفت: به طور کلی شورای اصناف در بحثهای سیاسی وارد نشد ولی باید قبول کرد که برخی مواقع، کار شورای اصناف کشور عجین با سیاست است، در غیر این صورت ما به دنبال سیاسی کاری نبودیم.

وی خاطرنشان کرد: ما خط و خطوط سیاسی خاصی نداشتیم، البته از مرحوم مدرس نیز در این باره سئوال شده که آیا شما سیاسی هستید یا خیر که ایشان جواب داد "سیاست ما عین دیانت ماست، دیانت ما عین سیاست ماست".

آزاد گفت: در فعالیت شورا برای انسجام اصناف و کمک به اصناف، به دنبال مسائل اقتصادی و اداری اصناف بودیم، دنبال کار سیاسی نرفته ایم ولی به ناچار برخی مواقع در بحرانهای سیاسی گرفتار می شدیم. ولی سعی شد که از کنار این بحرانها رد شده و جبهه گیری سیاسی نداشته باشیم.

پرونده فعالیت دوره دوم شورای اصناف

رئیس دومین شورای اصناف کشور افزود: در دوره دوم فعالیت شورای اصناف کشور سعی شد تمامی برنامه ریزیهای صورت گرفته تحقق یابد. در این راستا، بودجه نسبتا مطلوبی نیز در حد 1.5 میلیارد تومان برای شورای اصناف کشور پیش بینی بینی شده بود که تا 2 برابر آن نیز تحقق یافت، ضمن اینکه تعداد پرسنل نیز از 6 نفر به حدود 40 نفر ارتقاء یافت.

وی تصریح کرد: در دوره اول بخش مهم اقتصادی شورا کاملا تعطیل بود و بخش تحقیقات و پژوهش نیز نتوانسته بود فعالیت مطلوبی داشته باشد. همچنین مجامع امور صنفی در دوره دوم منسجم تر و ارتباط آنها با شورا قویتر شد، به این معنا که جلسات متعددی را با عنوان اجلاسهای عمومی وکمیسیونهای مربوط به آن تشکیل شد.

به گفته آزاد، در دوره دوم فعالیت شورای اصناف کشور سعی شد تا تمامی مشکلاتی که از سوی اصناف سراسر کشور به شورا منتقل شده بود برطرف شود، ضمن اینکه ملاقات با رئیس جمهوری نیز یکی از نقطه عطفهای فعالیت اصناف و رفع مشکلات آنها به شمار می رود.

وی با اشاره به تشکیل کارگروه دولت برای حل مسائل اصناف اظهار داشت: این کارگروه بر روی مشکلات اصناف کارهای زیادی انجام داد که به تبع آن مسائل مالیاتی اصناف تقریبا حل شد، اگرچه مصوبات با تاخیر برای اجرا به شورای اصناف کشور رسید، اما در گامهای بعدی قطعا اجرایی خواهد شد.

آئین نامه ساماندهی صنوف منتظر ابلاغ وزارت بازرگانی

رئیس دومین دوره شورای اصناف کشور خاطرنشان کرد: مصوبات دیگری در ارتباط با ساماندهی صنوف نیز از هیئت وزیران کسب شده که به دلیل تدوین آئین نامه ها و دستورالعملهای آن در وزارت بازرگانی به سر می برد، امید می رود به زودی این دستورالعمل ابلاغ شده و شورای اصناف در دوره سوم آنرا پیگیری نماید.

آزاد گفت: با مصوبه وزارت بازرگانی، بخش نظارت و بازرسی اصناف در شورای اصناف کشور فعال شده و در تمامی مجامع مراکز استانها نیز این تشکیلات شکل گرفته، طی 8 ماهه اخیر از تاریخ ابلاغ تشکیل این واحد در شورای اصناف کشور، بهترین آمارها به مراجع دولتی و وزارت بازرگانی ارسال شده و به نظر می رسد که بازرسان این واحدها عملکرد مطلوبی داشته اند.

وی تصریح کرد: افزایش سطح علمی اصناف کشور نیز یکی از اقدامات شورای اصناف کشور در دوره دوم بود، به نحوی که سال گذشته بیش از 60 هزار نفر از اصناف در دانشگاه ثبت نام کرده و وارد تحصیلات کاردانی شدند.

30 رشته جدید دانشگاهی برای اصناف

آزاد از برنامه ریزی برای راه اندازی 30 رشته تحصیلی برای اصناف کشور خبرداد و گفت: این پیشنهاد به شورای عالی فرهنگی دانشگاه جامع علمی- کاربردی ارسال شده که در صورت تصویب و ابلاغ، بالغ بر 200 هزار نفر از اصناف کشور در دانشگاههای جامع علمی – کاربردی مشغول به تحصیل خواهند شد.

وی تصریح کرد: برای اصناف کمتر از دیپلم نیز با وزارت آموزش و پرورش در دوره دوم قراردادی به امضا رسید ه بر این اساس موافقت شد تا اصناف هنرستانهای فنی- حرفه ای و در رشته های کاردانش داشته باشند. ضمن اینکه بعد از گذراندن دوره مربوطه و ارائه تخصص، دیپلم کاردانش دریافت کرده و با آن مدرک وارد دانشگاه شوند.

رئیس دومین شورای اصناف کشور خاطرنشان کرد: همچنین قراردادی با سازمان فنی- حرفه ای وزارت کار نیز منعقد شد تا آموزشهای فنی- حرفه ای در اختیار اصناف قرار گیرد و امتحانات نیز توسط خود اصناف برگزار شود.

بیمه کارگران شاغل در واحدهای صنفی

آزاد یکی دیگر از اقدامات انجام شده در دومین دوره شورای اصناف کشور را قرارداد با شرکت سهامی بیمه ایران برای بیمه کردن دسته جمعی اصناف کشور دانست و گفت: بر این اساس کارگران تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی، بیمه عمر، حوادث و تکمیلی درمان با نرخهای مناسب قرار گرفتند.

به هیئت رئیسه جدید خوش آمد می گوئیم

آزاد گفت: انتخابات هیئت رئیسه شورای اصناف کشور برگزار شده و رئیس نیز مشخص شده است، منتظر هستیم تا احکام هیئت رئیسه شورا توسط وزیر بازرگانی تحویل داده شود تا اتاق ریاست شورای اصناف کشور را ترک کنم.

وی تاکید کرد: هیچگونه تقابلی میان اعضای هیئت رئیسه جدید و دوره قبلی وجود ندارد و ما در تفاهم کامل به هیئت رئیسه جدید خوش آمد می گوییم و کارها را تحویل می دهیم، ضمن اینکه امیدواریم آنها نقایص کار ما را جبران کرده و اقدامات خوب قبل را نیز ادامه دهند.

آزاد گفت: اگر نیاز باشد با دوره سوم شورا نیز همکاری می کنیم و حاضر به قبول مسئولیت از سوی هیئت رئیسه هستم.
 

کد خبر 783702

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha