به گزارش خبرنگار مهر، جاکارتا پایتخت و بزرگترین منطقه شهری اندونزی است که به جهت تراکم بسیار بالای جمعیت، بیشترین جمعیت را در بین تمامی کلانشهرهای منطقه جنوب شرق آسیا دارد.
در گذشته های دور به این شهر Sunda Kelapa،Dayakarta،Batavia و Djakarta نیز گفته می شده است. این شهر مساحتی بالغ بر 661 هزار کیلومتر مربع داشته و جمعیتی درحدود 5/8 میلیون نفر را در دل خود جای داده است با این حال اگر مناطق اطراف اما چسبیده به آن را نیز به این شهر اضافه کنیم به کلانشهری دست پیدا می کنیم که دربرگیرنده بیش از 23 میلیون نفر است.
نخستین مشکل و چالشی که تصمیم گیرندگان در این شهر با آن مواجه هستند، کنترل ترافیک سنگین خیابانهای آن است که البته به لطف بازنگریهای ترافیکی که در سالهای اخیر در مناطق مختلف این شهر صورت گرفته، روانی ترافیک در اکثر خیابانهای و ترددگاههای آن دیده می شود.
شهرداری این کلانشهر اخیرا و با راه اندازی سیستم اتوبوسرانی جدیدی موسوم به TransJakarta گام بلندی به سوی مدرنیزه ساختن ساختار ترافیک و در کل ساختار این شهر برداشته است.
به گزارش مهر، این کلانشهر به جای شهردار از فرماندار برخوردار بوده و به زیر مناطقی تقسیم شده است که هر یک سیستم اداری خاص خود را دارد. این کلانشهر در قالب یک استان وسیع به 5 منطقه شهری تقسیم شده است که در آنها شهرداران اداره منطقه شهری مربوط به خود را بر عهده دارند.
پنج منطقه مجزای شهری در جاکارتا عبارتند از : جاکارتای مرکزی، شرقی، شمالی، جنوبی و غربی
کلانشهر جاکارتا در راستای توسعه مناسبات فرهنگی با شهرهای جده، پکن، برلین، استامبول، لس آنجلس، پاریس، روتردام، منچستر، سوول، توکیو، نیو ساوت ولز و مومبایی جدید هند ارتباط خواهرخواندگی دارد.
این کلانشهر مرکز و قلب فعالیتهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی اندونزی است و از این رو سیاستهای کلی شهرداری مناطق 5 گانه شهری آن نیز در راستای توسعه زیرساختارهای فعالیتهای یاد شده برنامه ریزی می شود.
به گزارش مهر، دکتر جوکو رمضان شهردار جاکارتای غربی به عنوان عالی ترین مقام از اندونزی در اجلاس شهردارن پایتختها و کلانشهرهای آسیایی حضور دارد.
نظر شما