مدیر کل سازمان محیط زیست خوزستان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر گفت : علاوه بر " سعود عبدالعزیز بابتین " شکارچی معروف عرب، 9 شکارچی متخلف عرب و راهنمایان ایرانی آنها چند روز پیش در حال شکار پرندگان مورد حفاظت سازمان توسط نیروهای ارتش و اعضای گارد حفاظتی سازمان محیط زیست استان بازداشت شده بودند هر کدام به یک سال و نیم حبس تعلیقی و در مجموع به 56 میلیون تومان جریمه نقدی محکوم و تمام وسایل شکار آنها نیز به نفع دولت ضبط شد.
هرمز محمودی با اشاره به این که این افراد از شیوخ یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس هستند، افزود: از این شکارچیان متخلف که تا زمان رسیدگی به پرونده 10 روز در بازداشت به سر می بردند هنگام دستگیری 8 هوبره و 5 باز شکاری بالابان که هر دو از جمله پرنده های مورد حفاظت سازمان محیط زیست هستند کشف و ضبط شده بود.
این اتفاق در حالی رخ می دهد که "سعود عبدالعزیز بابتین" فرد اصلی این گروه هشت سال متمادی است که برای شکار به خوزستان می آید و هربار پس از دستگیری آزاد می شود.
در این باره مدیر کل سازمان محیط زیست خوزستان به خبرنگار مهر می گوید: در سال گذشته نیز این فرد در حال شکار پرندگان کمیاب ایرانی بازداشت و به مقامات قضایی تحویل داده شد بود که در دادگاه بدوی به 98 میلیون تومان جریمه بابت خسارت رساندن به منابع طبیعی محکوم شد که متاسفانه دادگاه تجدید نظر با رد حکم دادگاه بدوی برای وی حکم برائت صادر کرد.
منابع آگاه در عرصه محیط زیست در این باره به خبرنگار مهر می گویند: ارزش جریمه نقدی این شکارچی متخلف عرب حتی برابر قیمت یک باز شکاری که توسط عرب ها برای شکار هوبره مورد استفاده قرار می گیرد هم نیست و احتمال اینکه این بار نیز در دادگاه تجدید نظر تبرئه شود وجود دارد.
این در حالیست که پیش از این دکتر دلاور نجفی معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست کشوربه خبرنگار مهر گفته بود: با توجه به اینکه این فرد چندین سال است که برای این کار به استان خوزستان سفر می کند و هر ساله نیز بازداشت و به مقامات قضایی تحویل داده می شود نام او برای فعالان عرصه محیط زیست خوزستان و کشور کاملا آشناست ولی متاسفانه به دلیل اینکه قوانین حقوقی مربوط به تخلفات اینچنینی فقط جزایی و نقدی است هر ساله بعد از بازداشت با پرداخت جریمه مالی به راحتی آزاد می شود.
مدیر کل سازمان محیط زیست خوزستان در ادامه به خبرنگار مهر می گوید: متاسفانه این گروهها که از کشورهای حاشیه خلیج فارس به کشورمان وارد می شوند با همکاری و راهنمایی افراد بومی به انجام شکار در منطقه مبادرت می ورزند که از هموطنان عزیز و مردم بومی و شریف خوزستان درخواست میکنیم با این افراد که هدفی جز تاراج منابع طبیعی کشور ندارند همکاری نکنند.
محمودی ضمن ابراز تشکر و قدردانی خود از قوه قضائیه و نیروهای انتظامی و ارتش گفت: علی رغم اتفاقاتی که در سالهای گذشته رخ داده بود قوه قضائیه امسال بیشترین همکاری را در برخورد با متخلفان زیست محیطی با سازمان محیط زیست خوزستان انجام داده است و افراد نیروی انتظامی و ارتش نیز در حفاظت از منابع طبیعی استان همکاری بسیار خوبی از خود نشان داده اند، در مهر ماه امسال مرزبانان نیروی انتظامی دشت آزادگان یک فرد بومی که 37 پرنده دراج که پرنده ای مورد حمایت است را شکار کرده بود را بازداشت و تحویل مقامات قضایی دادند.
هوبره پرنده ای است تحت حفاظت بینالمللی که در ایران هم نوع بومی آن موجود است و هم نوع مهاجر که مابین ترکمنستان تا عربستان رفت و آمد میکنند و توقفگاهشان جزیره هرمز و قشم است.
این پرنده به شدت مورد علاقه شکارچیان بویژه اهالی متمول کشورهای حاشیه خلیج فارس است. بطوریکه یکی از تفریحات شاهزادگان عرب محسوب می گردد و آنها به شکار هوبره علاقه فراوانی دارند. گرچه با توجه به تلخ بودن گوشت این پرنده جنبه تفریحی این شکاربیشتر از تغذیه برای آنها اهمیت دارد.
مدیر کل سازمان محیط زیست خوزستان می افزاید: سازمان محیط زیست خوزستان نیز به پاس قدردانی از تلاش های نیروی انتظامی به 5 نفر از پرسنل این نیرو که این شکارچی متخلف را بازداشت کرده بودند در مراسم صبحگاه مشترک انتظامی تجلیل و جوایزی به آنها اهدا کرد.
هرمز محمودی در پایان به خبرنگار مهر گفت : سید جعفر حجازی استاندار خوزستان در پیگیری پرونده شکارچی متخلف عرب نیز همکاری های بسیار مطلوبی با ما داشت و در این راه حمایت کامل را از ما به عمل آورد به گونه ای که در تماسی که با بنده داشت گفت : چرا ما برای بردن یک مفاتیح به مکه و مدینه باید بیشترین هزینه ها را بپردازیم و مورد سخت ترین برخوردهای نیروهای امنیتی کشورهای عرب قرار گیریم ولی آنها بدون از دغدغه به غارت منابع طبیعی ما بپردازند.
نظر شما